Próbaidő alatt lábtöréses baleset ér, amiből több hónap a felépülési idő, kirúghatnak ?
Volt egy hasonló kérdés a minap. A kerdes, ez munkahelyi baleset volt? Ha igen ki okozta? Ha a ceg hibajabol tortent es megallapitottak akkor is kirughatnak ugyan indoklas nelkul de te meg mehetsz munkaugyi birosagra ugyanis a probaido alatt sem tehet meg a munkaltato akarmit. Egyedul indokolnia nem kell de ettol meg azt nem teheti meg hogy egy altala okozott baleset es munkakeptelenseg miatt elkuldjon a probaidore hivatkozva.
Ha a baleset mondjuk otthon szerezted akkor nyilvan nincs jogorvoslati lehetoseged.
Egyedül akkor ha a munkahelyi baleset az o hibajukbol tortent.
Édesmindegy, munkahelyi vagy sem.
Ha kirúgnak, perelsz. És nem az Mt-re, hanem az egyenlő bánásmód tv-re hivatkozva, amit tiltja, hogy eü állapot oka legyen a felmondásnak. Mert hiába nem kell próbaidő alatt indokolni, per esetén bizonyítási kényszer van a munkáltatón, hogy nem azért küldött el, mert megsérültél és keresőképtelen lettél. Ha nem tud igazolni veled igazoltan közölt problémát a munkáddal, magatartásoddal kapcsolatban, bukta az ügyet.
És jó lenne, ha nem hazudtolnának meg laikusok, nem egy per van mögöttem, kismamával, keresőképtelennel, próbaidő alatt.
Ha a baleset mondjuk otthon szerezted akkor nyilvan nincs jogorvoslati lehetoseged.
De, akkor is van.
Azt nem tudtam hogy egy esetleges otthon szerzett balesetnel is lehet hivatkozni az egyenlo banasmodra. Mondjuk logikus, de az tisztan latszik az en valaszombol is, de foleg a 4esebol hogy attol mert probaido van, nem tehet meg akarmit a munkaltato. Ezt sokan nem tudjak.
3as vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!