A 25 év alattiak miért kapnak több fizetést?
" akik behúzzák inkább a pénzt és a tapasztaltabb kollegáknak adják."
Ezt egyébként sem lehet könyvelés ügyileg kivitelezni.
Van egy munkaszerződésed aminek tartalmaznia kell a bruttó alapbért.
Erre rájönnek a túlórák pótlékok, egyéb járandóságok.
Ebből számítják az SZJA-t is, ezt nem tudja átadni másik munkavállalónak. Benne van a nevében, hogy SZEMÉLYI JÖVEDELEM ADÓ.
Az is meg van szabva, hogy milyen munkát miylen végzettséggel lehet csak végezni.
Gumisműhelybe nem vehetnek fel "segédmunkásnak" azzal az ürüggyel, hogy te csak beparkolod a kocsikat meg gumit pakolsz.
Pont ezt hazsnálja ki a vendéglátóipar, és azokat is keresztül akarták szúrni ezzel a tervezettel, hogy végzettséghez akarták kötni a tevékenységet, csak a covid után az amúgy is megroggyant vendéglátó szektort ezzel gallyra is vágták volna teljesen, de nyugi ami késik nem múlik!
Lesz itt még normális magyar kockás abroszos étterem, nem csak abdull khebab meg gyros pizzával.
Szakácsokat szó szerint kicsinálják azzal a kerülővel, hogy mindenhová "pizzaszakácsot" írnak a munkaszerződésbe, aztán akkor elég a minimálbért fizetni PAPÍRON.
A többi természetesen zsebbe megy...
11!
Felőlem aztán mehet, amerre csak akar
10es vagyok
a 9-esnek: Képzeld ezt is csinálom. Van vállalkozásom csak érdekes módon valamiért nem én nyerem meg az olyan munkákat, amiket egyéb nagyobb munkakölcsönző vagy kisebb munkakölcsönző cégek megnyerik.
Nézzétek: Például engem felkér mondjuk egy nagyobb multi hogy fogllakoztassak diákokat vagy alkalmi munkavállalókat, és nekem a dijam nettó 4500 ft/óra/fő
Efo bejelentés a legolcsóbb és csak napi 1000 forintot kell fizetni a munkavállalónak. ÉS ha még nettó 2500 forintot kérnék akár diáknak akár efosnak fizetnék annyit nekik még is maradna nekem.
De én miért nem nyerem meg a munkákat?
Mert ebebn az undoritó országban ez folyik. Csak az ismerős ismerőse nyeri meg akiknek baromi nagy a kapcsolati rendszere és ismertségi köre.
És akkor az egyszerű dolgozó meg rákényszerűl arra hogy alkalmazottként efosként dolgozzon hogy legyen pénze, akár én is mert nem tudok vállalkozni, mert nincsenek megrendeléseim.
A munkáltatók meg kihasználják. És most ez hogy a 25 év alattiak nettóban kapják meg a bruttó összeget számomra elszomoritó.
Bármilyen logisztikai cvégénél már beruttó 2200 ft/órát fizetnek egy diákmunkásnak amit ő nettóban kap meg. Tehát nettó 2200 forint/óra az napi 8 órára 17600 forint! Az 20 napra számolva nettó 352 ezer Ft! Ezt szerintetek egy sima egyszerű szakértelmet nem igénylő fizikai munkára egy 30 évesnek mondjuk megadják? Nem. nem adják meg. Ő elégedjen meg nettó 240 ezer forinttal és abból épitse a jövőjét. És hiába van valakinek szakmája ha a szakmájában nem tud elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!