A létesítményi tűzoltók többet keresnek?
Minden álmom, hogy tűzoltó lehessek, de nem vagyok hajlandó kidobni az életem szaros nettó kb 170-ért.
A létesítményi tűzoltók többet keresnek? Ha igen kb mennyi a fizetés.
Pl: [link]
Én úgy tudom az önkéntes munka, és a gyár egyéb beosztottjai vállalják a dolgot.
Legalábbis én gyárban melóztam és ott úgy volt, gondolom járt érte valami pótlék, de elvárták a képzettséget és az orvosi alkalmasságit.
Vannak főfoglalkozésú és nem főfoglalkozású létesítményi tűzoltók. A főfoglalkozású (pl a FER) folyamatos tűzoltói készenléti szolgálatot lát el. Vállalattól függően van ahol háromszor annyit keresnek, mint hivatásos társaik. Egyes üzemeknél csak az lehet vonulós tűzoltó a meghatározott ideig dolgozott az területen, hogy ismerje a techonógiát és a létesítményt.
A nem főfoglalkozású azt jelenti, hogy az üzem dolgozói kapnak tűzoltó kiképzést és tűz esetén a munkát félbehagyva szaladnak a tűzoltószertárhoz és ők avatkoznak be elsődlegesen. Az említett önkéntes tűzoltóságoknak az ég világon semmi közük nincs a létesítményi tűzoltóságokhoz.
Nagyon szépen köszönöm!
A FER szokott hirdetni, hogy kiképzést tartanak. Szóval, ha minden igaz ott van kezdőként is lehetőség.
Akkor még van remény, hogy lehetek tűzoltó, ha itt élhetőbbek a bérek.
És? Attól még nettó f**ság amit az 1-es válaszban írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!