Vállalnátok a tanársegéd felkérést?
Attól függ milyen feltételekkel. Én főállás és család mellett dolgozom tanszéki mérnökként is. Nem azért, mert rászorulok arra a pénzre, hanem mert szeretem csinálni. Hetente van max 6-8 órám (össz óraszámban), de van hogy csak 2. Változó. Ha úgy jön ki, online is megtarthatom. Aztán vizsgaidőszakban heti 1-2 vizsgaalkalom, majd mondjuk a teljes nyár csendes, egy-két feladatba vonnak be, hogy azért mégse a semmire vegyem fel a fizetésem. :)
Nekem ez így oké. Összeegyeztethető a munkámmal, a családommal, a fizetés sem olyan rossz a belefektetett munkához képest és szeretem. Főállásban mondjuk sosem csinálnám.
Nem lehetsz tanársegéd, mivel:
-nincsen doktorid
-nincsen folyamatban levő doktorid sem
-nincsen még meg az MSc végzettséged
-BSc alapképzésen tanulsz
Kérdező előfordulhat, hogy az egyetemi demonstrátorral keverted össze a felajánlást???
Most erre van sok helyen pályázati pénz (és legfőképpen annak a lenyúlási lehetősége), megállás nélkül ránk akarják tukmálni, hogy vegyünk fel így diákokat. Az elején egyet akartak, mára már eljutottunk oda, hogy négyet is a nyakunkba akarnak varrni.
Hetente csupán 4 órát kéne tartaniuk, ezért a tanszéki mérnök fizetés felét kapnák. A cél szerint a laborokat ők tartanák meg a felügyeletünkkel, a mérésekre való előkészületek, ki és elpakolás viszont továbbra is a mi feladatunk maradna.
Összegezve ugyan úgy ott kell lennünk, a késésük és hiányzásuk esetén mi tartanánk meg az órát és a menet közben felmerülő hibák orvoslása is a feladatunk maradna, de ezt nem ismerik el óraterhelésként.
Amennyiben nincsen meg a megfelelő óraterhelésünk, nem fizetik ki a szombati távos óráinkat, az extra angol/német nyelvű oktatást, sőt a nyári táborokra fordított időt sem.
Az óraterhelés számításával is évek óta megy a csalinkázás, biztonságtechnikai előírás szerint 2 felelős oktatónak kell jelen lennie, ebből adódóan lefelezik az óraterhelést.
Most ezt akarják még megfejelni a demonstrátoros dologgal!
Előre látom a sorsomat hétfőn előkészülök, kedden az egész nap elmegy a betanításukra, szerdán+csütörtökön felügyelem őket a laborban (amennyiben eljönnek), péntekre meg beteszik a 10-12 órámat :) Az óraterhelésem persze nem lesz meg, így nem fizetik ki az extra feladatokat...
2019-ben volt egy demonstrátorom, elvileg a munkámat segítendő. Az első 3 hétben külföldön volt, 4-5. héten beteg volt, 6. héten szünetre esett a labor. Rááldoztam 3 délutánt a következő mérésre való betanítására, de lámpaláz lett és nem jött többet.
A demonstrátorok bevonása sikeres egyetemi projektként zárult!
Óraterhelésemben 10 órával az előírt alatt teljesítettem, így nem fizették ki az extra feladataimat, természetesen a 14*4 órányi labort nem számolták bele.
Ő a saját óráit szeretné rám tolni. Jelen van az óráján, de helyette én tartom meg, mint egy demonstrátor, de a saját egyeztetett, tanmenetnek megfelelő, ellenőrzött anyaggal készülnék, mint óraadó.
Én csak lusta voltam diplomát szerezni időben, ellenben a felkért tárgy(akhoz) végzettségek(magyar) és tapasztalat társul, plusz én beszélem a nyelvünket helyesen és jól.(sajnos kap magyar csoportokat, holott nyelvi hiányosságai vannak, ezt kiküszöbölni szeretne egy ilyen felállást, ami szerint "magamnak" tartok órát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!