Mennyire meg terhelő hosszú távon az éjszakai műszakvégzés, mennyire lehet hozzá szokni, mind testileg és szellemileg?
Dolgoztam IT operationsnél. Itt 4 műszak volt, reggel, napközben, éjszaka és normál nappali.
Elég vegyesen kiosztva.
Nekem nem ment. Nem tudtam hozzászokni, a pótlék nem motivál, pedig jó pénz, de sem fizikailag, sem szellemileg nem tudom csinálni. Mellette ráment a kapcsolatom is.
Van akinek működik, van akinek nem.
Szerencsére én találtam olyan helyet ahol többet kapok mint a végig éjszakázott hónapokban, normál emberi munkarendben, értelmes feladatokkal.
Én 22 éves vagyok,kevesebb mint 1 éve 3 műszakozok de egyenlőre nincs problémám vele.Éjszakás átállásnál munka közben beálmosodok ha éppen nem csinálok semmit de amúgy nem vészes.Érdekes módon éjszakásban pont jobban alszok otthon mint délelőtt/délután.Persze jobb lenne a nappalos munkarend de a pénz jól jön.
Aki 10 éve csinálja és idősebb már érzi a hatását,családi dolgokat nehezebb elintézni és alvás,pihenés tekintében sem bírják annyira.
Én se tervezek hosszútávon legszívesebben,max 5+1-2 év ha nincs jobb pedig a beosztáson kívül mindenben tetszik a munkahelyem.
Anyósom 7 éven keresztül folyamatosan éjszakázott, ő sokkal jobban szerette mint a nappalit, aludni is tudott minden gond nélkül.
Én 3 műszakozok ma kezdem az éjszakàzást, hát majd kiderül :)
Persze, ha munka közben alszol úgy nem terhel meg annyira. De akkor minek vagy ott ha úgyis csak alszol?
18 éve nyomom a 3 műszakot! Az elején fiatalként sokkal jobban bírtam. Jól tudtam aludni napközben és így nem volt gond éjszaka.
Ma már sokkal nehezebb, keveset alszom. Elálmosodok éjszaka, alig bírok ébren maradni. A hazaútról meg ne is beszéljünk. 50 km autóval, hát nem egyszer az angyalok vigyáztak rám. Végül úgy gondolom az embernek éjszaka otthon, a párja mellett a helye az ágyban. Na ezért kezdtem másfelé nézelődni és olyan munkát csinálni, amit otthonról végezhetek, akkor amikor akarok. Éjszakázás nélkül!
1995 ota nyomom a 3 meg a 4 muszakot.
Turelmes csalad kell hozza.
Meg egesz napos alvas utana es az elso ejszaka elott is KELL! aludni delutan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!