Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire meg terhelő hosszú...

Mennyire meg terhelő hosszú távon az éjszakai műszakvégzés, mennyire lehet hozzá szokni, mind testileg és szellemileg?

Figyelt kérdés
Gondolok itt 3 műszakra, ahol csak napi 8 órát dolgozik az ember, vagy egy folyamatos műszakra, ahol meg napi 12 óra van.

#hátrány #éjszakai műszekvégzés
2022. ápr. 19. 10:18
 1/8 anonim ***** válasza:
57%

Dolgoztam IT operationsnél. Itt 4 műszak volt, reggel, napközben, éjszaka és normál nappali.

Elég vegyesen kiosztva.

Nekem nem ment. Nem tudtam hozzászokni, a pótlék nem motivál, pedig jó pénz, de sem fizikailag, sem szellemileg nem tudom csinálni. Mellette ráment a kapcsolatom is.

Van akinek működik, van akinek nem.

Szerencsére én találtam olyan helyet ahol többet kapok mint a végig éjszakázott hónapokban, normál emberi munkarendben, értelmes feladatokkal.

2022. ápr. 19. 10:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
embertelen, mind a kettő. Max. 18-25 évesek bírják pár évig, a többi rövid időn belül feladja, vagy beteggé válik.
2022. ápr. 19. 11:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 22 éves vagyok,kevesebb mint 1 éve 3 műszakozok de egyenlőre nincs problémám vele.Éjszakás átállásnál munka közben beálmosodok ha éppen nem csinálok semmit de amúgy nem vészes.Érdekes módon éjszakásban pont jobban alszok otthon mint délelőtt/délután.Persze jobb lenne a nappalos munkarend de a pénz jól jön.

Aki 10 éve csinálja és idősebb már érzi a hatását,családi dolgokat nehezebb elintézni és alvás,pihenés tekintében sem bírják annyira.

Én se tervezek hosszútávon legszívesebben,max 5+1-2 év ha nincs jobb pedig a beosztáson kívül mindenben tetszik a munkahelyem.

2022. ápr. 19. 11:33
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom 7 éven keresztül folyamatosan éjszakázott, ő sokkal jobban szerette mint a nappalit, aludni is tudott minden gond nélkül.

Én 3 műszakozok ma kezdem az éjszakàzást, hát majd kiderül :)

2022. ápr. 19. 11:36
 5/8 anonim ***** válasza:
6%
Én elég jól bírom, a titka, hogy nem szabad spórolni az alváson. Van olyan kolléga aki még párnát sem hajlandó magával hozni. Én kezdetben memóriahabos matracot vittem magammal, da tavaly nyár óta van egy szétszedhető tábori ágyam, azt szoktam vinni éjszakásra. Kb 10 perc alatt alvásra kész, szétszedés, elcsomagolás 5 perc. Ha csak 3-4 órát lehet aludni már bőven megérte.
2022. ápr. 19. 13:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Persze, ha munka közben alszol úgy nem terhel meg annyira. De akkor minek vagy ott ha úgyis csak alszol?

2022. ápr. 19. 13:48
 7/8 anonim válasza:
100%

18 éve nyomom a 3 műszakot! Az elején fiatalként sokkal jobban bírtam. Jól tudtam aludni napközben és így nem volt gond éjszaka.

Ma már sokkal nehezebb, keveset alszom. Elálmosodok éjszaka, alig bírok ébren maradni. A hazaútról meg ne is beszéljünk. 50 km autóval, hát nem egyszer az angyalok vigyáztak rám. Végül úgy gondolom az embernek éjszaka otthon, a párja mellett a helye az ágyban. Na ezért kezdtem másfelé nézelődni és olyan munkát csinálni, amit otthonról végezhetek, akkor amikor akarok. Éjszakázás nélkül!

2022. ápr. 19. 23:02
 8/8 anonim ***** válasza:

1995 ota nyomom a 3 meg a 4 muszakot.

Turelmes csalad kell hozza.

Meg egesz napos alvas utana es az elso ejszaka elott is KELL! aludni delutan.

2022. ápr. 19. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!