Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetne befolyásosabb/k...

Hogyan lehetne befolyásosabb/komolyabb munkám ? Akik bejutnak egy kicsit is a belsőbb/elitebb körökbe ők hogyan kerültek oda ?

Figyelt kérdés

Gondolok itt olyanokra például, hogy van egy ismerősöm nemrég találkoztunk közös barátokon keresztül és 25 éves a srác és a belügyminisztériumnak szállítanak autókat stb, vagy egy másik szintén a 20as évei végén járó ismerősöm komoly felméréseket végez és elég jó politikai kapcsolatai vannak, fidesznek is dolgozott, többször volt megbeszélésen például a Schifferrel vagy a Gyurcsánnyal is. Egyik kedvenc kocsmám tulaja régen területi képviselő volt ő is komoly ismeretségi körökkel rendelkezik. Vagy gondolok itt akár a nagyobb rendezvényszervezőkre. Őket nem akarom megkérdezni, hogyan csinálták mert udvariatlannak érzem. Szerencse vagy esetleg a család befolyásos ? Hogyan lehet elindulni ezen az úton ?

Én még 22 vagyok és egyetemen tanulok de amikor hallgatom így ezeket a dolgokat sokszor elképzelem, hogy én is szívesen lennék ilyen közegben, így kívülről jövedelmező meg presztízses, menő munkáknak tűnnek.

2022. ápr. 17. 16:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Benne voltam ilyenben, ne akard, kívülről vonzó, de belülről csak a verseny megy hogy kinek mennyi pénze van
2022. ápr. 17. 19:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez jön magától szerintem. Ha a szerencséd, munkabírásod, és a képességeid engedik, előbb-utóbb te is ilyen helyzetben leszel. Lényegtelen most, hogy a kisvárosod ügyeibe kerülsz bele, Budapesten csinálsz valamit, valami minisztériumba dolgozol be, vagy épp az államba, de már csak a magyar állam puszta mérete miatt előbb utóbb kapcsolatod lesz befolyásos alakokkal, akikről majd storyzhatsz a kocsmában a nálad suttyóba haverjaidnak. Gondolj bele, 50 államtitkár és 200 államtitkár helyettes van. Logikailag támadható számolás, de ha ők kapcsolatban vannak fejenként 400 emberrel, az már százezres populáció.

Ezeket a történeteket ezért oszd el öttel, mivel mindenki azzal próbálja pozícionálja magát fölfelé, és a kérkedni a saját társadalmi helyzetével, hogy fölnagyítja, hogy milyen kapcsolatai vannak azokkal az emberekkel, akik a tőkét kontrollálják vagy tulajdonolják.

2022. ápr. 17. 19:34
 3/3 A kérdező kommentje:

#1 Pontosan mit csináltál ha megkérdezhetem ?

#2 Van logika abba amit mondasz valóban. Igen persze én is fentartásokkal kezelem amit mondanak nekem, nem hiszek el semmit csak úgy vakon. Csak ha tényleg látom bizonyítékát, alátámasztást stb.

Azért érdekel csak mert annyira azt értem, hogy benne lennék ilyenben mert szeretnék valami fontos dolgot csinálni meg megbecsülést szerezni a munkámban és nyilván éhbérért sem szeretnék dolgozni. Valami olyan munkát szeretnék amire mások is azt mondja, hogy az komoly és jelenleg ez amiket hallok nagyon vonzó de nyilván rengeteg árnyoldala van amit nem láthatok.

2022. ápr. 17. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!