Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közlekedésmérnök diplomával...

Közlekedésmérnök diplomával 180 nettó milyennek számít? Budapest Máv

Figyelt kérdés
Budapesten MÁVnál. Több évig ennyi lenne szakmunkás minimálbérért vennének fel diplomás pozícióba. Sajnos más céghez nem vennének fel. Legkorábban 3 év múlva átvennének 220 nettóért.Céges diplomás minimálbérért.

2022. ápr. 16. 16:39
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
87%

"Már trüköznek itt is."

Hát nekem továbbra sem tiszta. Ennyire nem szoktak trükközni... főleg nem Budapesten! Ott több a bér mint vidéken minden munkakörben. Ennyiért nem találnak mérnököt aki ért is valamihez és meg is csinálja lekiismeretesen a dolgokat __és vállalja is a felelősséget__.

Sokan inkább Miskolcról, Pécsről eljárnak napi szinten dolgozni a több fizuért (A bonat ugye ingyé van :D)

De a 180k még vidéken is kevés!

Akkor sem teljesen ok, ha nem mérnökként vesznek fel. De akkor meg miért vállalod el?

"Meg a másik egy pályakezdő örül ha van munkája."

A balf.sz igen. De akinek van egy normális mérnöki végzettsége és nem csak végignyalta a főiskolát, az talál magának

2022. ápr. 16. 22:54
 22/40 anonim ***** válasza:
88%
Nem hiszem, hogy tényleg ennyit adnak csak.. múltkor láttam álláshirdetést és gyakornoknak kínáltak 280 nettót
2022. ápr. 16. 22:57
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

[link]

2020-as bértábla. (frissebbet most nem találok)

Bruttó 340k a bsc minimál.

Azóta meg volt 2 emelés.

Valami nem kerek a kérdező történetével...

2022. ápr. 16. 23:15
 24/40 anonim ***** válasza:
96%
Hát ez érdekes, mert én is voltam a mávnál interjún 2019-ben, és akkor is csak nettó 190-ig voltak hajlandóak elmenni, de már itt nagyon húzták a szájukat. Végül nem én lettem a befutó, gondolom volt még nálam is olcsóbb. Nekem sem ajánlottak ennyit, amennyiket mások írtak itt. Egyébként nem tudom hogy vagytok vele, de most sok helyen covid előtti 2018-19-es béreket akarnak adni. Most újra aktív álláskeresésben vagyok, és többször tapasztaltam ezt. Legtöbb helyen a mekis fizetést se éri már el amit adnának.
2022. ápr. 17. 08:09
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
24, milyen végzettséged és tapasztalatod van?
2022. ápr. 17. 08:41
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

A mérnökgyakornoknak oké a 180-190, tényleg annyit kapnak. De kb semmit nem is kell csinálni érte (csak tanulni) és semmi felelősségük nincs.

A kérdező pedig nem mérnökgyakornok lesz. Azért akárhova is kerül van ott felelősség rendesen. A mozdonyvezetőknél, a járműveknél, pályánál mindenhol megvan az a felelősség vállalás ami miatt igen komolyan megütheti a bokáját ha nem jól végzi a munkáját. EZt tényleg nem szabad, nem lehet 180-ért vállalni. Még 280-se nagyon.

Sokat segítenél kérdező ha leírnád PONTOSAN, hogy milyen minkakörbe kerülnél.

2022. ápr. 17. 09:21
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Én brutto 380 ezret láttam legutóbb mávos hirdetésben kezdő mérnöknek, az olyan 250 nettó. Igaz az sem sok
2022. ápr. 17. 09:46
 28/40 A kérdező kommentje:
Na az az igazság, közlekedésmérnök diplomával évekig csak mérnök mellett aszisztens lennék, pályakezdő vagyok. Sajnos normál mérnökként nem vesznek fel. Mérnöki munkát azért kell végeznem. Majd kb 3 év múlva léptetnének elő mérnöknek, akkor kapnék 220 nettót.
2022. ápr. 17. 20:24
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Hát úgy akkor oké. Abba a munkakörben amibe felvesznek ennyi az annyi és nem kell főiskolai végzettség sem.

Az hogy 3 év múlva mi lesz azt majd 3 év múlva meglátod. De - kiindulva a saját és az ismerőseim tapasztalatából - úgy át fognak vágni a palánkon, hogy olyat rajzolni sem lehet.

2022. ápr. 17. 20:41
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 29-es válaszolóval.

Az létezik, ami a szerződésben bent van, amit ígérnek az nem.

2022. ápr. 17. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!