Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy burkoló tényleg több...

Tisztelt Miszter Miniszter kérdése:

Egy burkoló tényleg több milliót keres?

Figyelt kérdés
Egy burkoló többet keres mint egy egész tanári kar?
2022. ápr. 16. 13:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%
Abból a pénzből még lejönnek az alapanyagárak, üzemanyagköltség, könyvelő, KATA, iparűzési adó stb..
2022. ápr. 16. 19:05
 12/19 anonim ***** válasza:
28%
Fodrászok, burkolok nagyon jól keresnek manapság. Diplomával sok év tapasztalat ami egy fodrasznak az első hónapban bejön
2022. ápr. 16. 19:06
 13/19 anonim ***** válasza:
24%

"Van akinek többet ér az ideje mint amennyit elkér mekk mester." - Ja, jelen esetben a srác otthon gépezik, tv-t néz :D Nagy matek zseni lehet aki kifizet 200-300 ezret mekk mesternek, mikor 3-4 nap alatt ő is megcsinálhatná...

"Abból a pénzből még lejönnek az alapanyagárak, üzemanyagköltség, könyvelő, KATA, iparűzési adó stb."

Ja, meg a bili, amibe az ember keze lóg! :D Az alapanyagot az ember vegye meg, VAGY a kivitelező megveszi, még rátesz egy szép összeget a bolti árra (miközben kedvezménnyel, feketén, számla nélkül veszi meg). Persze a kivizelezésről nem ad számlát, vagy ha mégis, rádobja a 8 ezerre a 25 % áfát... Én is ingatlanüzletben vagyok, átlátom :)

2022. ápr. 16. 19:18
 14/19 anonim ***** válasza:
49%
13-as: nem mindenki tudja lerakni a csempét magának, sajnos én is megfizetem az árát.
2022. ápr. 16. 19:48
 15/19 anonim ***** válasza:
29%

"nem mindenki tudja lerakni a csempét magának"

Hát, ha levágták az egyik kezét, azt elfogadható indoknak tartom... :D Nemár! Én 15 évesen "tanultam" a szomszéd bácsitól, úgy 5 perc alatt - közölte, hogy vizet adok a csemperagasztóhoz, fésűs spaklival a csempére húzom, majd lenyomom a betonra (felületek legyenek vizesek), aztán vízmértéket rakjam keresztbe, és ha vízbe van, rakjam mellé a következőt. Volt ott egy régi orosz gyémántfejes üvegvágó, még azzal vágtuk el... 2 év múlva már otthon egyedül csináltam, és azóta, Édes Istenem, a leírások, videók, csempekereszt, kész fugaanyag, profi csempevágó gépek... tényleg, akinek van 2 keze, le tudja rakni.

2022. ápr. 16. 20:04
 16/19 anonim ***** válasza:
71%
Épìtő iparban vagyok mérnök. Jelenleg és az elmúlt 5-6 év alapján azt látom, hogy egyáltalán nem gáz szakmunkát tanulni. Ne keverjük össze a betanitott munkákkal. A szakmunkának sok nyugati országban is van presztizse. Egy alkalmazott kömüvessel, áccsal, burkolóval hasonlóan keresek. De könnyebben lesz vàllalkozó belőle mint belőlem ès onnantól nem is tudok màr versenyezni vele.
2022. ápr. 16. 20:42
 17/19 anonim ***** válasza:
75%
A szakik rég lehagyták a mérnököket és a legtobb diplomást is fizetésben. Ilyen világ van, nem a tanulás számít
2022. ápr. 16. 21:58
 18/19 anonim válasza:
Lehet, hogy sokat keres de mit ér vele? Igényes Nő nem áll szóba egy ilyen bunkóval. Nézd meg milyen feleségeik vannak, alaktalan, rövidhajú parasztmárik.
2022. máj. 17. 06:55
 19/19 anonim ***** válasza:

“ 77%

A szakik rég lehagyták a mérnököket és a legtobb diplomást is fizetésben. Ilyen világ van, nem a tanulás számít”

Maradjunk abban, hogy nem én voltam az egyetlen mérnök az okj villanyszerelő tanfolyamon, de bizony nekünk is tanulni kellett, a szakmunka nem abból áll, hogy a burkoló megnéz két youtube videót, hanem bizony tanulni kell.

Amúgy meg nehéz fizikai munka, utazással és nem 8 órás munkával, ráadásul nem fix a bevétel se, ha vállalkozóként csinálja valaki.

Emellett az elmúlt 20-30 évben gondoskodtunk róla, hogy ne legyen presztízse a szakiskolának és a szakembereknek, ráadásul lecsökkent az oktatás színvonala is, nincs szakoktató se lassan. Aztán most csodálkozunk, hogy sok a mekkmester és sokat kérnek a valóban hozzáértők, akikből kevés van. Miért dolgozzon fillérekért? Azért, mert egyesek szerint, akiknek nincs minimum egy büfészakos diplomája, az ne keressen jól?

A 90%a az árak miatt rinyálóknak semmit nem érő érettségivel vagy büfédiplomával rendelkezik és minimálbér közelében keres, én mérnökkörökben és szakember körökben mozgok, itt vagy megcsinálja magának az ember a házi szereléseket, vagy rinyálás nélkül fizet. Esetleg 2-3 árajánlat alapján minimálisan alkudozik.

2022. máj. 17. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!