Egy burkoló tényleg több milliót keres?
"Van akinek többet ér az ideje mint amennyit elkér mekk mester." - Ja, jelen esetben a srác otthon gépezik, tv-t néz :D Nagy matek zseni lehet aki kifizet 200-300 ezret mekk mesternek, mikor 3-4 nap alatt ő is megcsinálhatná...
"Abból a pénzből még lejönnek az alapanyagárak, üzemanyagköltség, könyvelő, KATA, iparűzési adó stb."
Ja, meg a bili, amibe az ember keze lóg! :D Az alapanyagot az ember vegye meg, VAGY a kivitelező megveszi, még rátesz egy szép összeget a bolti árra (miközben kedvezménnyel, feketén, számla nélkül veszi meg). Persze a kivizelezésről nem ad számlát, vagy ha mégis, rádobja a 8 ezerre a 25 % áfát... Én is ingatlanüzletben vagyok, átlátom :)
"nem mindenki tudja lerakni a csempét magának"
Hát, ha levágták az egyik kezét, azt elfogadható indoknak tartom... :D Nemár! Én 15 évesen "tanultam" a szomszéd bácsitól, úgy 5 perc alatt - közölte, hogy vizet adok a csemperagasztóhoz, fésűs spaklival a csempére húzom, majd lenyomom a betonra (felületek legyenek vizesek), aztán vízmértéket rakjam keresztbe, és ha vízbe van, rakjam mellé a következőt. Volt ott egy régi orosz gyémántfejes üvegvágó, még azzal vágtuk el... 2 év múlva már otthon egyedül csináltam, és azóta, Édes Istenem, a leírások, videók, csempekereszt, kész fugaanyag, profi csempevágó gépek... tényleg, akinek van 2 keze, le tudja rakni.
“ 77%
A szakik rég lehagyták a mérnököket és a legtobb diplomást is fizetésben. Ilyen világ van, nem a tanulás számít”
Maradjunk abban, hogy nem én voltam az egyetlen mérnök az okj villanyszerelő tanfolyamon, de bizony nekünk is tanulni kellett, a szakmunka nem abból áll, hogy a burkoló megnéz két youtube videót, hanem bizony tanulni kell.
Amúgy meg nehéz fizikai munka, utazással és nem 8 órás munkával, ráadásul nem fix a bevétel se, ha vállalkozóként csinálja valaki.
Emellett az elmúlt 20-30 évben gondoskodtunk róla, hogy ne legyen presztízse a szakiskolának és a szakembereknek, ráadásul lecsökkent az oktatás színvonala is, nincs szakoktató se lassan. Aztán most csodálkozunk, hogy sok a mekkmester és sokat kérnek a valóban hozzáértők, akikből kevés van. Miért dolgozzon fillérekért? Azért, mert egyesek szerint, akiknek nincs minimum egy büfészakos diplomája, az ne keressen jól?
A 90%a az árak miatt rinyálóknak semmit nem érő érettségivel vagy büfédiplomával rendelkezik és minimálbér közelében keres, én mérnökkörökben és szakember körökben mozgok, itt vagy megcsinálja magának az ember a házi szereléseket, vagy rinyálás nélkül fizet. Esetleg 2-3 árajánlat alapján minimálisan alkudozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!