Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ennyire elmaradott lenne a...

Ennyire elmaradott lenne a borsodi munkaerő?

Figyelt kérdés

Heves megyében élek, egy Miskolchoz közeli telephelyű fejvadász céghez jelentkeztem dolgozni, az ő megbízásukból egy környéki elég híres gyárhoz vezetek munkásjáratokat. Azonban hiába írtuk meg a munkaszerződést, nem voltak képesek bejelenteni. Pár hét után írtam nekik egy e-mailt ezzel kapcsolatban, mire semmi válasz nem érkezett, de az e-mail megírásának a napján varázslatos módon bejelentettek mégis.

Az ezt követő meglepetés akkor ért, mikor az első ledolgozott hónap után nem utalták ki a fizetést a szerződésben leírt időpontban. Pár napot vártam vele, majd felhívtam őket, mire mondták, hogy most elég sokmindennel kapcsolatban csúszásban vannak, majd még aznap kiutalták a pénzt, de ha nem hívom fel őket, ez valószínűleg nem történik meg.

Erre a következő hónapban se utalták ki időben, ekkor már nagyon gyanús kezdett lenni a munkáltató, így utánakérdeztem a kolegákkal közös csoportban, hogy másokkal is előfordultak-e már hasonló dolgok. Erre nem egy ember írta, hogy nekik se küldik ki időben a fizetést, úgy kell nekik is utána telefonálni.

A csoportban azonban benne van az egyik vezető pozícióbab lévő személy is, aki még engem tolt le, hogy mi ez az uszítás, amit művelek a csoportban, és hogyha eddig amikor valami problémám volt, mindig megtudtam keresni őket, most miért nem kerestem meg őket. Ergo igazat ad nekem, csak azt nem akarja, hogy ezt a kolegák előtt mondjam, hogy mások is tudomást szerezzenek róla. Mire megírtam neki, hogy elnézést, de ez nekem új dolog, hogy minden egyes hónapban telefonálnom kell azért, hogy megkapjam a fizetésemet, eddig egy munkahelyemen se volt ez szokás. Mire megint megírta, hogy csúszásban vannak, majd estére szintén ki lett küldve a bérem, azonban kevesebb összeg, mint azt a szerződésben aláírtuk. Próbálták megmagyarázni, hogy most nekem miért jár kevesebb, de a szerződésben ilyesmiről nem volt szó.

Most már betelt a pohár, még ebben a hónapban lejár a próbaidőm, és felmondok. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy egy teljesen új emberrel valószínűleg azért akarták megjátszani a simlisségek sorozatát, mert volt olyan ember, aki bedőlt nekik. Az átlag borsodi munkaerő tényleg azon a szinten vagy, hogy elhiszik a munkáltatónak a kifogásokat arról, hogy miért lett kevesebb a bére, holott ugyanannyit dolgozott, mint korábban? Vagy egyikük se néz utána annak, hogy be lettek-e jelentve ténylegesen a szerződés megkötése után? Vagy ennyire rossz munkalehetőségek vannak Borsodban, hogy ezek ellenére mégisxőket választják, pedig ott próbálnak lehúzni, ahol csak tudnak?

2022. ápr. 10. 09:12
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Ilyen leszakadt falvakról készült dokuba beszélt róla egy szocmunkás, hogy ilyen gyári beugró tesztekent, sokan az ilyen elmaradt iskolázatlan jelentkezők ott elhasalnak, hogy papíron ilyen általános iskolás szintű geometriai alakzatokkal kapcsolatos egyszerű feladatokat megcsináljanak.
2022. ápr. 10. 09:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez az ország egészére jellemző ilyen alja munkáknál, nem csak adott megyére.
2022. ápr. 10. 10:02
 3/4 anonim ***** válasza:
77%
Aki értelmes már elhagyta az országot. A többi ingázik a gyártósor és a békement között. Ők fizetés helyett Orbán szavaival táplálkoznak.
2022. ápr. 10. 13:02
 4/4 anonim ***** válasza:
70%

Borsodban ( Dél-Somogyban, Nógrádban, Békésben,....) vállalkozók azért nem teremtenek munkahelyeket, nem fektetnek be ott termelésbe, szolgáltatásba, mert alig találnak képzett, fegyelmezett, megbízható mókaerőt.

Ugyanakkor a népességnek az relatív kis aránya, amelyik mégis alkalmas lehetne szakképzettséget igénylő munkákra, mind Budapesten igyekszik magának megfelelő munkát találni.

Róka fogta csuka.

Ahhoz, hogy ezekből a régiókból a munkára képes és hajlandó emberek ne költözzenek el, az államnak kellene beruháznia sok ezer milliárd forintot, mert a magántőke nem tartja kezelhetőnek azt a kockázatot.

Ahhoz viszont további hiteleket kellene felvennie az állam bácsinak a meglévő irgalmatlan hitel állomány mellé. A hiteleknek meg az a természete, hogy azokat kamattal együtt vissza kell fizetni.

Ha pedig a borsodi, nyugat-baranyai, dél-somogyi, kelet-békési, észak-nógrádi,... népesség nem szívja fel magát, nem tud eleget tenni az őket érő kihívásoknak, akkor az egész ország, Budapesttel együtt dugába dől.

2022. ápr. 10. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!