Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 30 évesen nem lenne késő...

30 évesen nem lenne késő pályaváltással autószerelőnek, azaz gépjármű-mechatronikai technikusnak tanulni?

Figyelt kérdés
Gépészmérnök vagyok, de kiábrándultam belőle és nem szeretek ebben a pozícióban dolgozni. Szerelni viszont mindig szerettem és hiányzik is. Szerintetek 30 évesen nem késő elvégezni a sulit és utána elkezdeni dolgozni benne? A cél az lenne, hogy idővel egyedül, vagy egy saját kisebb műhelyben pár emberrel dolgozzak. Szerintetek érdemes lenne bele vágni?

2022. ápr. 8. 09:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
#10 A magyar szakoktatás minőségének romlásával egyet értek. A legtöbben nem is azért csinálnak meg egy szakmát, mert ott megtanítják azt amiből, amivel dolgozol majd később, azért csinálják, hogy alkalmazott nélkül fel tudjanak venni minél több tevékenységet. Erre szükség van a számla kiállításához.
2022. ápr. 24. 22:02
 12/22 Jolmegmondom-vagynem ***** válasza:

#11 Én ezt megértem, de akkor ne kerüljön már egy ilyen semmirevaló "képzés" 500 ezerbe, meg kelljen várni rá éveket (mert azalatt az idő alatt sem oktatnak kb semmit).

Én a "villanyszerelőt" csinálom ami 380 ezer plusz 85 vizzgadíj, adnak egy rakás szabvány pdf et ami a neten is fent van két db 10 ezer ft os tankönyvet, havonta két online előadást, meg négyhavonta egyszer bemehetsz a tanműhelybe törött kapcsolókkal, meg relékkel szórakozni ha viszed a saját szerszámaidat.

Vagyunk 46 an az "évfolyamban" aztán a bilingóról adják a számlát áfamentesbe, számold ki mi lóvé megy zsebbe...

2022. ápr. 24. 23:05
 13/22 anonim ***** válasza:
#12 Ismerős, én is villanyszerelőt csináltam tavaly, egy fokkal kevésbé csökkentett üzemmódú rendszerben. :) Egyértelmű hogy a pénzbehajtásról szól és szólt a felnőttképzés.
2022. ápr. 25. 00:43
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is megcsináltam ezt a villanyszerelőt, de még mindig csak egy villanykörtét tudok kicserélni.
2022. ápr. 25. 08:47
 15/22 anonim ***** válasza:
68%

Én nappali tagozatos diákként végeztem autószerelőként, de max a kereket tudom levenni a kocsiról XD

Nem tudom, mihez lehetne kezdeni, bár a volt osztályomból eddig senki nem a szakmában helyezkedett el, úh nem vagyok egyedül. Na mindegy, amíg kitalálom addig kijárok Ausztriába betanított munkára, de ez huzamosabb ideig nem állapot.

2022. ápr. 25. 17:40
 16/22 anonim ***** válasza:
15ös és nem voltál szakmai gyakorlaton?
2022. ápr. 25. 18:33
 17/22 anonim ***** válasza:
12, mi a szabvanyokat se kaptuk meg
2022. ápr. 25. 18:45
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatra 2. osztálytól a Hungarocamion utódvállalataihoz kellett járni, meg volt még pár igazi lepra műhely, pl Nagytétényben valami targonca szerviz. A program mindenhol udvarseprés, szerelőakna ganézás és a szerelőknek bevásárlás volt (párizsi, kifli, stb.). 3. o év végén már mindenki sejtette, hogy ebbű baj lesz :-D Szakmai érettségin azt se tudom mit kellett csinálni, lediktálták, hogy mit írjak a papírra, a motorhoz hozzá se nyúltam.

2022. ápr. 25. 18:58
 19/22 anonim ***** válasza:
#18-as, ez nagyon szomorú amit leírtál. Azt szabad tudni, hogy hol végeztél? Nem kell konkrétan az iskola neve, de legalább annyi, hogy melyik városban?
2022. ápr. 25. 22:19
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Bp-en. Egyébként volt 2018-ban a totalcar.hu-n egy cikk: "Így (nem) lesz a gyerekedből autószerelő?". Fb-n érdemes elolvasni alatta a hozzászólásokat.

[link]

2022. ápr. 25. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!