Aki Budapesten dolgozik minimálbérért 8 órában - jelenleg 133 Ft-ért - az milyen munkakörben dolgozik?
Én egy napot dolgozok ennyiért, az számít?
Őszintén szólva nem tudom ebből ki tud létezni is.
Portás vagyok egy intézményben Pesten. A bér 8 órára a minimálbér és egy forinttal se több. És még lopni sincs mit.
tessék.
"megtanulsz programozni és munkaidőben tudsz még home officeban programozni. Vagy megtanulsz egy nyelvet profi szinten és fordítasz."
világos. de ha ez "csak " ennyiből áll miért van 1 db minimálbéres is ebben az országban? miért nem lesz mindenki sztár-IT?
És másik kérdés ha mindenki sztár IT lett, akkor ki viszi el a szemetet? Ki áll a boltban a pult mögött? ki süti a kenyeret? ki ágytálaz a kórházakban?
Hm?
Szia!
Nekem speciel a programozás nem jött be, így inkább megtanultam az angol mellé egy másik idegen nyelvet. Közben közmunkán voltam, de gondolhatod, hogy ott "munka" közben is tanultam. Szóval napi 8 óra tömény nyelvtanulás. Utána felsőfokú nyelvvizsga és azóta ssc-ben dolgozok. De ehhez tényleg kell egyfajta fanatizmus. Úgyhogy a "csak ennyi" az túlzás. Bele kell tenni a munkát. Mégis mi akadályoz meg benne, hogy sztár IT legyél? Lusta vagy belefektetni a munkát. Ha nem jó az agyad, elmész kitanulni a burkoló szakmát. Megnyugodhatsz, nem lesz mindneki sztár IT. A többség kiviszi a szemetet és itt fog sírni gyk-n. Ez is egy út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!