Ha én diplomásként egy olyan munkakörben tudok elhelyezkedni, amit érettségivel vagy szakképesítés nélkül is be lehet tölteni, akkor csak a normál minimálbért (nettó 66 ezer körül,101 ezer bruttó talán) kapom? Jól tudom?
Figyelt kérdés
Valaki azt mondta hogy ha már van szakmám, technikusim vagy diplomám, akkor a magasabb minimálbért kell hogy kapjam. De ilyet sehol se találok. Lehet ezért hátrány hogy diplomás vagyok egyes állásoknál? Valaki meg tudná írni hogy jelenleg hogy van ez?2014. márc. 6. 00:38
1/8 anonim válasza:
Logikus. Te sem fogsz felvenni egy túlképzett embert, fizetve neki többet, amit egy érettségis is el tud olcsóbban végezni.
2/8 anonim válasza:
Ha nincs szükség a diplomára az adott munkakörhöz akkor nyilván nem diplomás bért fognak fizetni. Ha egy diplomás elfogad ilyen munkát, számítani kell arra,hogy nem a diplomás bért fogja megkapni.
3/8 anonim válasza:
Csak akkor kapod a diplomás minimálbért, ha abban is dolgozol, amiből diplomáztál. Vagyis, akkor kötelező megadnia. Ha elmész egy gyárba szalag mellé, akkor elég, ha csak a bruttó 101 ezret adják, több nem kötelező. De, ha van pl. egy karosszéria-lakatos szakmád is, és elmész dolgozni, mint karosszéria-lakatos, akkor a bruttó 118 ezret kell adják. Hivatalosan egyébként nincs már diplomás minimálbér, adhatnak bruttó 180 ezret is, de kevesebbet vagy többet is. Közalkalmazotti szférában van bértáblázat.
4/8 anonim válasza:
Csak akkor kell megadniuk a magasabb minimálbért, ha a végzettséged szükséges az állás betöltéséhez.
5/8 anonim válasza:
Így van, te tudod jól nem az a valaki. Ha végzettségnek megfelelő munkakört végzel, ahol a munkáltató elvárja a végzettséget, akkor kell kapnod minimum a végzettségnek megfelelő minimálbért. Ha nem olyan a munkakör vagy a cég nem várja el a jelentkezéshez a képzettséget, akkor akár minimálbért is kaphatsz.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. Akkor jól tudom :) Sokan mondták, hogy ne csináljam meg, mert akkor nem vesznek fel mert magasabb bért kell fizetniük, de valahol olvastam hogy ez nem igaz. Természetesen teljesen jogosan. Köszönöm a megerősítést.
2014. márc. 6. 18:42
7/8 anonim válasza:
Ha olyan munkára jelentkezel, amihez nem kell az az iskola, amelyet elvégeztél, akkor húzd ki az önéletrajzodból.
Nemcsak a bér miatt, de amúgy sem fog neki tetszeni, mert arra fog gondolni, hogy úgyis csak ideiglenesnek gondolod ezt az állást, és inkább a szakmádban helyezkednél el. Ezért inkább fel sem vesznek.
8/8 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam erre, de ez úgyis kiderül sajnos. Meg nem tudok elszámolni 3 évvel.
2014. márc. 7. 22:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!