Cafeteria bruttó összegéből mennyi lesz a nettó?
Ha egy évben bruttó 400.000Ft-ot kapok SZÉP-kártyára, annak mennyi a nettója, amit ténylegesen rá is utalnak?
Nem találok sajnos erre vonatkozó kalkulátort...
Köszönöm.
Egyik válasz se jó.
Ha mindent a határig kérsz, az
150 000 vendéglátás
75 000 szabadidő
87 500 szállás
Összesen 312 500
Ezzel szemben ha mondjuk mindent vendéglátásra teszel
287 711 vendéglátás
Ha marad az arany középút, akkor
75 000 szabadidő
224 183 vendéglátás
Összesen 299 152
(valamicske kerekítési különbséggel)
Amit a 2-es írt az tavaly volt, akkor szochót nem kellett fizetni. Amit az egyes ír nem igaz, mert a "nettó" az adóalap.
Köszönöm.
Nem gondoltam, hogy ennyire részletezzem, de akkor:
3 évvel ezelőttig dolgoztam egy cégnél, ahol akkor is szépre kaptam a cafeteriát. Aztán onnan eljöttem. A mostani munkahelyemen nincs cafeteria. A kártyámon felgyűlt pénzt pl a szállás zsebben most tudtam elkölteni, hogy a boltokban is lehetett vele fizetni.
Hogy miért kértem oda? Mert kötelező volt. Elhiszem, hogy nincs rá törvény. De a cégnél a gazdasági osztályon csináltak egy saját Excel táblázatot mindenkinek névre szólóan, ahol mindenkinek be kellett írnia ki melyik zsebbe mennyit kér. Akkor még bruttó 200.000Ft volt a keret. Ha a vendéglátásra rakott összeg meghaladta a 150.000-et, a táblázat pirossal jelölte hogy meghaladtad a keretet, nem léphettél tovább, nem adhattad be. Tehát nem mondhattam, hogy oké, akkor vonjanak le több adót, de én akkor is arra kérem. Hogy miért, azt ne tőlem kérdezzétek. Gondolom a gazdaságisoknak így volt egyszerűbb. Akinek meg ez nem tetszett az fordulhatott az ombudsmanhoz...
Most ehhez a céghez hívnának vissza, csak idő közben 400.000-re emelkedett a keret. De a módszer gondolom továbbra is maradt a régi. Így pl. az én esetemben a fenti nettó 312.500 Ft-os megoldás jöhetne szóba.
A neten különböző cikkekbe is írnak össze-vissza mindent. Ezért kérdeztem meg itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!