Cafeteria bruttó összegéből mennyi lesz a nettó?
Ha egy évben bruttó 400.000Ft-ot kapok SZÉP-kártyára, annak mennyi a nettója, amit ténylegesen rá is utalnak?
Nem találok sajnos erre vonatkozó kalkulátort...
Köszönöm.
Szép kártyán minden zsebnek van egy összeghatára amíg a kedvezményes adózás érvényes. Ha ezt átléped, úgy a felette lévő összegre már magasabb adót fizetsz. Ezért mondták, hogy attól függ, hogy hogyan kéred ki.
Ha pl ki kéred a 400e-t vendéglátásra akkor kevesebbett kapsz nettóban mintha megfelelően szétszórnád, mert a vendéglátás zseben 150e az adóhatár.
Kedves 5-ös! Olvasd el még egyszer amit előtted a #4-es hozzászólásban írtam!
Akkor még egyszer, ha nem fogalmaztam meg érthetően: A vendéglátásra raknám a kedvezményes adózási határig a maximumot. Ha marad, akkor a szabadidőra, ott is a maximális mennyiségig, amíg még kedvezményesen adózik. Ha még mindig marad, akkor a szállásra. Ezt írtam fentebb is, nem mást.
Minden zsebre 150e Ft a határ?
Ez nettó vagy bruttó?
Valóban 28% az adó?
Más levonás nincs?
Ezen kérdésekre adott válaszok alapján valóban tudok mindent és ki tudom számolni.
De ha csak azért kérnéd a "maradékot" a szállás zsebre, mert az kedvezményesen adózik úgy, hogy számodra az kidobott pénz, mert nem használod fel, akkor nem lenne értelmesebb azt a bizonyos "maradékot" ugyanúgy vendéglátás zsebbe kérni? Igen, kicsivel többet vonnak majd le, de legalább azt is fel tudod használni, nem kell "kidobni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!