Karrierváltás 30 évesen?
3 évig egy KKV-ban voltam középvezető, (alulról kezdtem, a kemény munka miatt megcsúszott az egyetem) nettó 500.000 Ft körül kerestem. Megszűnt ez a munkahely, és ezen a területen nem fogok tudni ugyanebben a pozícióban elhelyezkedni. Most meg vagyok lőve, mert az egyetemből van még 3 félév, egy érettségivel pedig hiába van vezetői tapasztalatom, nem tudok elhelyezkedni. Gazdálkodás és menedzsment szakon tanulok, jelenleg bankban dolgozom, de itt diploma nélkül meg sem közelíti a régi béremet, illetve nem is nagyon szeretem.
Mit lehet kezdeni 30 évesen? Néztem programozó bootcampeket, de sokan azt mondják, hogy nem érdemes elvégezni, mert hónapokig nem találnak állást, utána is bruttó 300e forintokat ajánlgatnak. Nem igazán tudom mihez kezdjek, mit csináltatok a helyemben? 2 gyermekem van, talpraesettnek érzem magam, elég sokminden érdekel. Szeretnék hosszútávon egy jól fizető állást találni, ahová újra be tudok menni minden nap örömmel, de nem tudom hogy mit is szeretnék csinálni.

Programozás nem rossz, ha érdekel, viszont ha nem akkor felesleges nekikezdeni.
Kezdőként nem fogsz 300 nettónál többet kapni, de gyorsan nőhet a béred ha fejlődsz benne.
Miért nem folytatod levelezőn a képzést?

Írod, hogy két gyereked van. Mennyi idősek?
Édesanyjuk vagy? Édesapjuk? Mennyi ideig lehetnél főállású szülő velük otthon - legalább átmenetileg?
Pároddal/élettársaddal/házastársaddal együtt éltek? Nagyszülők/testvérség/unokatestvérség nem tudna besegíteni - legalább átmenetileg?
A tanulmányaidat tudnád folytatni gyerekek mellett is, ha esetleg átmenetileg főállású szülő lennél - talán...

"Budapestem Dunát lehetne rekeszteni közgazdász végzettségű emberekkel" - nem hiszem el, hogy 2022-ben még ezeket az ostoba mantrákat nyomja valaki. Amikor 2010-ben egyetemre mentem, akkor volt divat ilyen üres hülyeségeket puffogtatni, a jogászokról egyébként ugyanezt mondták, meg a bölcsészeket volt divat szidni még nagyon és a Mekivel szivatni őket.
Ehhez képest minden jogász, közgazdász és bölcsész végzettésgű ismerősöm (beleértve magamat is) szépen és kényelmesen megél a munkájából. Mondjuk ehhez kell egy mentalitás is, ami neked nyilvánvalóan hiányzik, ha 3 év középvezetői tapasztalattal most a fejedet vakarod, hogy mihez kezdjél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!