Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Részmunkaidőben magasabb fizetés?

Részmunkaidőben magasabb fizetés?

Figyelt kérdés

Jelenleg 8 órában dolgozok, most próbálom lemeccselni a munkaadómmal, hogy vegyenek át részmunkaidőbe. Szerintem részmunkaidőben produktívabb az ember, ezért nem nagyon szeretném, hogy arányosítsák a bérem (10-15%-os emelést szeretnék órákra lebontva).

Általánosságban mi lehet ezzel kapcsolatban a másik oldal felfogása?

2022. márc. 17. 15:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Határozottan nem.
2022. márc. 17. 15:36
 2/12 anonim ***** válasza:
22%
Hát lehet, hogy alapból tényleg nem éri meg, de tényleg produktívabb az ember, szóval megéri ezt hangsúlyozni-
2022. márc. 17. 15:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
és hogy gondolod a kollégákkal való lemeccselést? akik órára kapnak ugyanannyit, mint te 6 órára?
2022. márc. 17. 16:17
 4/12 anonim ***** válasza:
*8 órára
2022. márc. 17. 16:18
 5/12 anonim ***** válasza:
58%
Miért ne kaphatna valaki ugyanannyit, ha 6 órában pont ugyanannyit megcsinál, mint más 8 órában? Max az olyan helyeken, ahol műszakot kell lefedni, ott van értelme a 8 meg 12 óráknak.
2022. márc. 17. 17:20
 6/12 anonim ***** válasza:
71%
"Szerintem részmunkaidőben produktívabb az ember" - igen, de ha ezt előadnád, a főni megjegyezné,hogy ne lógj, nem azért vettek fel, legyél 8 órában is produktív, vagy csökkenti a béredet.
2022. márc. 17. 18:16
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Pár dolog:

Nem nyilvánosak a bérek, én sem tudom a többiek mennyit keresnek, ők sem, hogy én mennyit.

Nem ugyanannyit szeretnék kapni, arányosan szeretnék többet keresni. Ha eddig mondjuk 300 nettóm volt 8 órára, az 4 órában legyen 150 felett.

Utolsó: egyenrangú felek vagyunk, legalábbis én így gondolom. Én is gondolok valamit és ők is, remélhetőleg kompromisszumra jutunk, de ha nem, akkor elmegyek. Biztos, hogy ők veszítenének vele többet.

Biztos van aki robot és végignyomja a 8 órát, de a kutatások nagyon nem ezt támasztják alá. :)

2022. márc. 17. 19:26
 8/12 ascelpius ***** válasza:
100%
Béremelés mikor volt utoljára? Mert ha tavaly akkor az a 10-15% simán indokolható inflációval úgy-ahogy
2022. márc. 17. 19:45
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom, mivel foglalkozol, kérdező, de igenis vannak olyan munkák, ahol sokat jelent, ha az ember ott van. Nem az éjjeliőrre gondolok, akinek tényleg az a munkája, hogy ott van, hanem olyan munkakörben, ahol másokkal együtt kell dolgozni. Ha nem is túl szorosan, minden másnap, de nagyon idegesítő tud lenni, amikor gyakran szükséged lenne egy bizonyos személyre, de ő csak hétfőtől szerdáig dolgozik. Csütörtökön megkérdeznél tőle egy adatot, de csak hétfőn jön be legközelebb, akkor hétfőig áll a feladat.
2022. márc. 17. 19:56
 10/12 anonim ***** válasza:
54%
Ez nagyon szakmától függ. A férjem programozó, és volt, hogy heti 3 napot dolgozott, de néha így is több munkát elvégzett, vagyis inkább hatékonyabb volt, mint a többiek. Aztán fölvették heti 5 napra, de a home office miatt nem dolgozott sokkal többet, mégis 5 napra kapta a pénzt. A munka el volt végezve, problémák meg voltak oldva, senkit nem érdekelt, hogy hány órát dolgozik valójában.
2022. márc. 17. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!