Részmunkaidőben magasabb fizetés?
Jelenleg 8 órában dolgozok, most próbálom lemeccselni a munkaadómmal, hogy vegyenek át részmunkaidőbe. Szerintem részmunkaidőben produktívabb az ember, ezért nem nagyon szeretném, hogy arányosítsák a bérem (10-15%-os emelést szeretnék órákra lebontva).
Általánosságban mi lehet ezzel kapcsolatban a másik oldal felfogása?
Köszi a válaszokat.
Pár dolog:
Nem nyilvánosak a bérek, én sem tudom a többiek mennyit keresnek, ők sem, hogy én mennyit.
Nem ugyanannyit szeretnék kapni, arányosan szeretnék többet keresni. Ha eddig mondjuk 300 nettóm volt 8 órára, az 4 órában legyen 150 felett.
Utolsó: egyenrangú felek vagyunk, legalábbis én így gondolom. Én is gondolok valamit és ők is, remélhetőleg kompromisszumra jutunk, de ha nem, akkor elmegyek. Biztos, hogy ők veszítenének vele többet.
Biztos van aki robot és végignyomja a 8 órát, de a kutatások nagyon nem ezt támasztják alá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!