Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van valakinek valamilyen...

Van valakinek valamilyen ötlete, mit dolgozzak a jövőben?

Figyelt kérdés
Nos szval most leszek 16,de halvány lila elképzelésem sincs,hogy majd hova tovább,és elkéne dönteni.Fehérvár legjobb gimnáziumában tanulok,nem is rossz eredménnyel.A reál tantárgyak nem az erősségeim,nagyon humános vagyok..Olyan munkát szeretnék,amit szeretek (ezt az ötletek alapján eldöntöm),sokat lehet vele keresni.Nagyon sokat,az hogy mennyit kell tanulni hozzá az nem érdekel,és külföldön szeretnék melózni.Angol,német,orosz nyelven beszélek (tanulok :P ).Bármilyen építő jellegű kommentet szívesen fogadok.
2010. szept. 13. 13:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos, hogy Te vizsgald meg Onmagadat es elgondolkozz azon, hogy mivel szeretnel foglalkozni, de nagyon jol megkell gondolni, mivel ez egy eletre szol!

Nagyon fontos, hogy olyat valassz, amihez kedved is van, amit szivbol tudsz csinalni, es amikor mar megtalaltad ezt a foglalkozast, akkor mar jol fogsz tudni keresni is.

pl.van 2 asztalos, az egyik csak elvallalta, mivel a penz jart az eszebe, de nem jo szakember, de asztalos!

A masiknak a "verreben" van ez a munka, s egy nagyon jo szakember!

Te melyiket fogadnad fel munkara? Igy gondolkozz el ezen!

2010. szept. 13. 14:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Ha sok nyelven beszélsz, és vannak kapcsolatai a szüleidnek, akkor a közigazgatásban diplomáciai pályára mehetsz. A diplomaták nagyon sokat keresnek. :-)

Ha érdekel a pénzügy vagy a közgazdaság is (bár az már egy kicsit reál, tudom), akkor mehetsz ezzel kapcsolatos irányba tovább.

Ha külföldön akarsz dolgozni, az már megint más tészta, ott nehezebb lesz neked tetsző munkát találni (de ott mindenképp jobban fizetnek).

Szóval összefoglalva:

Magyarországon: diplomata, közgazdász, jogász

Külföldön: ügyfélszolgálatos, kapcsolattartó (magyar-angol ügyfél) között.

Hogy ehhez mit tanulj egyetemen... azt már nem tudnám megmondani. :-)

2010. szept. 13. 14:35
 3/4 anonim ***** válasza:

szerintem ezt egy pályaválasztási tanácsadóval kéne megbeszélned, azért vannak, hogy segítsenek. Ott teszteket töltenek ki, segtenek. Másrészt pedig nézegetném a ahelyedben az állásportálokat, hogy mit várnak el, és mennyiért. A magasszintű nyelvtudás minden jól fizető állásnál kell, ugynakkor a középfokú nyelvvizsga a diploma feltétele is.

Én sem tudnám megmondani, hova menj mert én sem tudom. Most diplomáztam, állást keresek. Ez van. Ja és én is "humán" vagyok nagyon . Mindent utáltam ami matek. Érdemes informatikát is tanulni, weblapkészítést, tartalomszolgáltatást.

2010. szept. 13. 17:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Informatika nemgond,c++,c,és hasonló alap programozások mennek,és weblapkészítés is megy.Ugyérzem a jövőben az orosz tudásnak nagy hasznát fogom venni.
2010. szept. 13. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!