Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Visszahívtak az előző munkahel...

Visszahívtak az előző munkahelyemre. Ilyenkor mi lenne a helyes döntés?

Figyelt kérdés
Tegnap kezdtem betanulni egy munkahelyen, ma reggel viszont felhívott az előző munkahelyem, ahol részmunkaidősként voltam bejelentve (csak ezért szerettem volna munkahelyet váltani, mert teljes munkaidőben szerettem volna dolgozni, amúgy nagyon szerettem az előző munkahelyet), hogy mégis van lehetőség náluk tovább dolgozni, mert felmondott egy kolléga, akinek a helyére fel tudnának venni teljes munkaidőre. A mostani munkahelyen, ahol tegnap kezdtem, egyszerűsített foglalkoztatottként vagyok bejelentve, tehát bármikor ott hagyhatom őket, viszont kicsit rosszul érzem magam, hogy egy nap után otthagynám. Ti mit tennétek a helyemben? Nem szeretnék kiszúrni ezzel az új hellyel mert számítanak rám, viszont a régi munkahelyem nagyon szerettem. Holnap kellene menni dolgozni legközelebb, szóljak ma a vezetőnek, hogy visszamennék az előző munkahelyre, vagy várjam meg a holnapot és személyesen beszéljem meg?

2022. márc. 10. 09:21
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Amiatt fölösleges aggódni, hogy kiszúrsz a jelenlegi helyeddel. A SPAR kiszúr veled, ha emeli a kenyér árát 50 forinttal? Ugyan ilyen kapitalizmus van a munkaerőpiacon is.

Melyik hely fizet jobban? Ez az egyszerűsített foglalkozatott téma nem tetszik, simlisen hangzik, egy teljes munkaidő jobban hangzik.

Én visszamennék a régi helyre, ha adnának a mostani helyhez képest 10- 15% emelést

2022. márc. 10. 09:26
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Sokszor fogsz még az életben kellemetlen helyzetbe kerülni, de ha nyíltan, becsületesen kezeled, nem lesz semmi szégyellni valód. A személyes, szemtől szembeni közlés mindig nehéz, de te is tudod hogy ezt kell választanod.
2022. márc. 10. 09:28
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
Nincs érv a maradás mellett, én visszamennék.
2022. márc. 10. 09:29
 4/9 A kérdező kommentje:
5000Ft van a két munkahely fizetése között, az új hely ennyivel fizetne többet, így ez nem is annyira fontos részlet, nem ér meg nekem annyit 5000Ft, hogy most belekezdjek egy teljesen más munkakörbe, mikor már van egy jól megszokott munkahelyem
2022. márc. 10. 09:37
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

"egyszerűsített foglalkoztatottként vagyok bejelentve, tehát bármikor ott hagyhatom őket, ... Nem szeretnék kiszúrni ezzel az új hellyel mert számítanak rám,"

Nem, nem számítanak Rád, ugyanis ha fontos lennél, akkor nem egyszerűsített foglalkoztatásban lennél bejelentve. Ugye azt tudod, hogy lehet, hogy a mostani helyeden 5 ezer ft-al többet kapsz, de egyszerűsített foglalkoztatásban NINCS BETEGÁLLOMÁNY, NINCS SZABADSÁG. egy hónapban max 15 napot dolgozhatsz, stb ÉÉÉSS magad után kell fizetni a TB-t,havi 8 ezer ft körül. Tehát nem hogy nyersz, de még vesztesz az új helyeden.

Mit tegyél? Hívd fel a volt munkahelyedet, hogy mikor köthetitek meg a munkaszerződést, csináljátok meg, az új munkahelyedre meg holnap menj be, mondd el, mi a helyzet és csak akkor hagyd ott őket, amikor a másik helyen már megvan a szerződés.

Egy pillanatig ne legyen lelkiismeret furdalásod, ugyanis az egyszerűsített foglalkoztatás SZÁMODRA sokkal kedvezőtlenebb - de ezt az új munkahelyed is tudja.

2022. márc. 10. 10:00
 6/9 anonim ***** válasza:
94%

5 ezer forint semmi. Itt az a fontos, hogy a régi helyed bejelentene teljes munkaidőben, a másik meg nem. Egyszerűsített fogolalkoztatásnál nincs táppénz, nincs fizetett szabadság, nincs felmondási idő és ha havi 15 napnál többet szeretnének foglalkoztatni, akkor még trükközni is fognak.

Csak kényszerből vállalnék így munkahelyet. Szépen mondj fel és menj vissza a régi helyedre.

2022. márc. 10. 10:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden a régi mellett szól.
2022. márc. 10. 11:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Te vagy alku pozícióban. Kérj többet a régi helyedtől.
2022. márc. 10. 22:37
 9/9 Senior Séf ***** válasza:
100%
Menj vissza a régi helyedre. Az élet egyik legnagyobb áldása, ha szereted a munkádat.
2022. márc. 11. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!