Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdő adatelemző 460k...

Pályakezdő adatelemző 460k bruttó jó ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Morgan Stanley, Pesten.

Fél évente emelik a fizetést, másfél év után már 550k a bruttó. Ezek mellett 430k cafateria.

Fizetik a betanulást is, teljesen pályakezdő vagyok 0 tapasztalattal, külföldi BSc-vel, tárgyalóképes angollal. Van más pozira is lehetőség ha jobban tetszik.

Ez a fizetés alacsonynak számít a területen? Statisztikák szerint rendben van, pont félút, de a legtöbben meg 500 nettókról beszélnek és húzzák a szájukat 😬

2022. márc. 9. 18:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

"Egy ismerőssel beszéltem aki dolgozott már ott korábban, szerinte még jobban is jártam, mintha közvetlen Morgan-hez megyek"

Hát így az önéletrajzodba nem tudod a Morgan-t beírni, mint munkáltató, mert nem ő a munkáltatód. :) Szóval... Az önéletrajz a legfontosabb pályakezdőként, hogy később még jobb állásod lehessen.

2022. márc. 11. 23:44
 22/30 A kérdező kommentje:
#21 Az, hogy más alkalmaz nem nagyon változtat azon a tényen, hogy helyileg és fizikailag ott dolgozik az ember, pont ugyanúgy mint bárki más. Valamint szerződés lejárta után valami 93%-os a stat arra, hogy általában aki lehúz annyit ott, azt átveszi az adott cég ahova ki lett helyezve. Én már ennek is örülök, hogy ott dolgozhatok, vagy így, vagy úgy. Legalábbis én így fogom fel.
2022. márc. 12. 08:02
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
21# Dehogynem tudja beírni. Aki egyéni vállalkozóként dolgozik egy cégnél, szerinted nem írja be a referenciái közé, hogy milyen projekteken dolgozott egy adott cégnél? Nem az számít a CV-ben, hogy ki alkalmazott hanem, hogy mit és milyen környezetben dolgoztál.
2022. márc. 12. 09:02
 24/30 A kérdező kommentje:

Még másfél év sincs, hogy elkezdtem itt dolgozni a kérdésben említett fizuval. Azóta már 700 ezer feletti bruttóm van, +cafeteria.

Csak update-ként leírtam ha esetleg valaki erre téved, mert azóta elég sok minden változott a piacon.

2023. szept. 3. 15:41
 25/30 anonim ***** válasza:
És élvezed a Morganes életet? Átvettek már FTE-nek vagy még mindig közvetítőn keresztül vagy?
2023. szept. 3. 20:12
 26/30 A kérdező kommentje:

#25 Nem rossz. Azért lehetne jobb is. Sok a fura pesti munkatárs (vidékiek gondolom megértik ha ismernek pestieket)

Igazából annyi a bajom, hogy elég monoton és unalmas tud lenni a munka, valamint kevesen is vagyunk. Többen felmondtak 1 éve és azóta is várjuk a helyettük érkezőket. De hát ilyen a banki élet.. Hiring freeze, approve-ok hiány stb stb.

Valamint a sok liberális nézetet torkunkon lenyomó tréningek elég idegesítőek, és feleslegesek. Senkinek nincs szüksége havi 2 online tréningre arról, hogy hogy szólítsunk meg egy transzneműt, senkit sem érdekel..

Valamint ahogy észrevettem, nagyon pofára szeretik osztani a jobb munkákat és pozíciókat. Ha nem szereted előadni és fényezni magad minden szembejövőnek, gondjaid lesznek idővel.

Kvóta is van, IT-s csapatban már alig vagyunk férfiak, a nőkkel meg véleményem szerint picit nehezebb együtt dolgozni, valamint nagyon fogni kell a kezüket, de a főnököm is mondta, hogy ennek meg kell felelni, szóval nem vehet fel akit akar.

Egyébként még nem vettek át, 2 éves szerződéssel vagyok itt, de elvileg át fognak venni minket.

Valamint már be kell járni 50%-ot, aminek semmi értelme. Egy az, hogy nagyon rossz helyen van szerintem az iroda, ha nem akar vagy tud a belvárosban lakni, elég sokat kell utazni.

Pl szerintem a Citi a Puskásnál sokkal jobb helyen van. (Jó, nem duna-part de sokkal könnyebb oda eljutni)

Illetve ha be is megyek irodába, ugyanúgy a gép előtt ülök 8 órát és dolgozok a külföldiekkel, meg max zoom-ozok, szóval tényleg felesleg bejárni.

Emiatt el is gondolkoztam a váltáson.

2023. szept. 3. 21:08
 27/30 anonim válasza:
100%

Szia! Pár év távlatból meg tudnád osztani velünk a tapasztalataid? Megérte leszerződnöd velük annyiért? Jó kezdésnek ez a Morgan Stanley? Szerinted egy mai pályakezdő friss infós diplomásnak hol, milyen cégnél kellene vagy tudná elkezdeni legelső adatelemzői munkáját? Köszönöm, ha válaszolsz.

Egy haverom kérdi.

febr. 28. 10:17
 28/30 A kérdező kommentje:

#27 Szia, hááát, nagyon vegyes így utólag a véleményem. Mint utólag kiderült, így külsősként kb fele annyit kaptam akkor, mint egy olyan munkatársam aki szintén frissdiplomás volt, semmi tapasztalattal, ugyanazokkal a taskokkal.

Azóta kb az én fizetésem is megduplázódott, de egy 200k-val még mindig kevesebb egy külsős fizetése egy belsőséhez viszonyítva, benefitekről nem is beszélve.

Szerintem ha nincs más, akkor ki lehet próbálni, 1-2 évig el lehet lazulgatni. Tapasztalatom szerint MS nem a szakmai fejlődésről és a munkáról híres, kb mindenki alibi poziban van, a role meg 90% pretending és 10% politika kb.

Ha belsős pozit talál az ember, egy fokkal jobb, picit jobbak a kilátások, de attól függetlenül szerintem karrier szempontjából egy zsákutca.

Az én esetemből tanulva például hiába csak 2 éves szerződéssel jöttem ide, az lejárt, nyilván hiring freeze miatt nem vettek át, ígérgettek fűt-fát, hogy majd átvesznek de most csak hosszabbítanak, amikor lejárt a hosszabbítás, akkor pont budget nem volt, amikor lejárt a kövi hosszabbítás, akkor meg pont headcount nem volt nyilván, ami full marhaság, mert elment akkor pont 3 FTE, de helyette fel is vettek egyet, nem is arra a területre. (Akinek konkrétan 2 órányi munkája van a hónapra, nevetséges)

Szóval kb egy rolling contract-ba kerültem. De most elvileg tényleg átvesznek, ezt már negyedjére hallom :D

Valamint el kell azt viselnem, hogy amúgy én vagyok a senior, mert mindenhol csak mihaszna Vice President managerek vannak 0 technikai tudással, és konkrétan ők jönnek hozzám minden segítségért, meg kérdésekért, míg ők csak arról meetingelnek és fontoskodnak egész nap, hogy hogyan lehetne jobban micromanage-elni, és arról, hogy mikor meetingeljenek valamiről :D

(Nálunk például számolják már a perceket is, és a napi 8 órából 6-ot le kell könyvelni)

Morgan Stanley tipikusan az a hely, ahova 50+-osként vissza akarok majd jönni, miután elértem amit akartam, és akkor el lehet itt chillezgetni.

Amúgy kb mindenki menekül, 3 munkatársam csak a micromanaging miatt mondott fel úgy, hogy nem is volt még fix új munkája. 2 év alatt amúgy a csapat 80%-a lecserélődött, sokat elmond ez is a helyről.

Ezek amiket leírtam amúgy csapatfüggőek, de azt vettem észre inkább ez a norma.

márc. 1. 00:38
 29/30 anonim válasza:

Köszönöm a választ! Azért gondolom csak megéri kezdésnek 1-2 évet ott megtapasztalni, alapvető dolgokat, amik később jól jöhetnek, s utána már lesz legalább papír róla, hogy van 1-2 év tapasztalat. Mert a hirdetések között szinte alig akad olyan, amelyik tapasztalat nélküliként felvenne, minimum 1-3 évet kérnek. Tehát erre, ha másért nem is, jó volna.

Különösen tetszett az a "tipikusan az hely" gondolatot.

A fizetésról szóló részt pedig szomorúan olvastam. Vajon ezzel az állással el lehetne lenni úgy, hogy albértletre is jusson meg kennyérre is? Vagy vállalni kéne másodállást, hogy az ember boldogulni tudjon? Jó kérdés, majd ha lesz rá lehetőségem, megkérdezek másokat is.

Még egyszer köszönöm a válaszra szánt időd!

márc. 2. 00:26
 30/30 A kérdező kommentje:

#29 Igen, arra az 1-2 évre tökéletes, hogy legalább multi környezetes tapasztalatot szerezzen az ember, de utána ha valamire vinni akarja az ember, gyorsan lépjen is le.

A kezdő bér ami a kérdésben is szerepel, az 3 éve volt, azóta full kezdő bér szintén magasabb már, ez akkor szobát/bérelve, otthon élve 25 alatti adókedvezménnyel elég tudott lenni.

De mint írtam, azóta duplázott a fizu, amiből már 25 felettiként is el lehet lenni Pesten egyedül bérelve saját lakást, szóval szerencsére azért gyorsan emelkedik a bér, mondjuk az árak is...

márc. 2. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!