Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az informatikusoknak tényleg...

Az informatikusoknak tényleg ennyire rugalmas a munkaidejük és ilyen keveset dolgoznak?

Figyelt kérdés
Otthonról dolgozok, ahogy a lakótársam is, nekem viszont kötött munkaidőm van. Ő meg ahogy észerevettem, akkor kezd dolgozni, amikor akar. Van hogy 9-10 körül kezdi és délután 4 körül általában végez is, szóval a 8 óra munkaidő biztos nincs meg neki. Napközben is van hogy elmegy fél-egy órára, gondolom enni vagy boltba. Nem ismerem pontosan a munkakörét, annyit tudok hogy nem programozó vagy szoftverfejlesztő. Az IT Services-nél dolgozik. Őszintén szólva kicsit irigy vagyok rá. Mennyire általános ez az informatikusoknál?

2022. márc. 8. 14:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk nem informatikus vagyok, hanem marketinges, de a munkám miatt van kapcsolatom infósokkal is. Nagyon hasonló a helyzet, mint nálam, sokszor projekt alapon dolgoznak. Vagyis nem cél letudni naponta X órát, hanem van egy határidő, amikorra kész kell, hogy legyen egy adott projekt. Természetesen fut akár több is párhuzamosan. Én szabadúszó vagyok, de ugyanígy dolgozom, határidőn belül azt csinálok, amit akarok, ez már akkor is így volt, mikor még cégnél dolgoztam. Lehet, hogy 3 napig nem dolgozom semennyit, aztán 3 napig meg 10-12 órát. Nagyon sok infós is így van vele.
2022. márc. 8. 17:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A férjem fejlesztő egy nagy cégnél. Van, hogy 3-4 órát dolgozik egy nap, van, hogy 9-10-et. Néha végez fél 3-kor, majd este 9-kor még odaül a gép elé, ha valami hirtelen megoldandó van. Van, hogy hétvégén is van valami, amit gyorsan meg kell oldani, vagy akár pár órát dolgozik. Máskor meg alig csinál valamit napközben.
2022. márc. 8. 18:07
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem csak IT-ban / fejlesztésben van így, semmilyen kreatív munkát nem lehet / nem érdemes beerőltetni 8 folyamatos órára.
2022. márc. 8. 18:49
 14/14 anonim ***** válasza:
25%

Igen, változó a munkaidő.

Van amikor egész nap kemelyen dolgozik, tanulja a funkciokat, stb.

2022. márc. 8. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!