Hogy is van ez Wolt futár?
Nekem már alapból ki van váltva a katám, kézműves kisvállalkozásom miatt és billingo számlázót használok ehhez.
Most jelentkeztem wolt futárnak és láttam hogy a számlázz.hu-n kellene regisztrálni. Ilyenkor mi van? A billingo is jó ami nekem már ki van fizetve vagy a wolt futárkodáshoz csak a számlázz.hu a jó? Illetve mi is a feladat pontosan a számlázás terén? A wolt küldeni fog nekem számlát és ezt kell továbbküldenem a NAV-nak? Vagy egyszerűen rábízom a könyvelőmre? Csak mert neki még nem mondtam ezt a tervemet és ha szólok akkor már tudni is szeretném hogy mit kell mondanom neki hogy mi lenne pontosan a feladata.

Azért, mert minden egyes szállításról külön számla készül a megrendelő nevére. Ezen kívül van még 2-3 woltos számla havonta.
A billingod nem befolyásolja a számlázót, de a szamlazz.hu-ra nem kell előfizetned. A számlázás részét elmondja majd a wolt, hogy hogy csináld.

Wolt futár vagyok, október óta már csak másodállásban. Soha nem volt szükségem könyvelőre! A neten a vállalkozás elindításától a módosítások bejelentésén (pl. másodállásra való áttérés) keresztül az adófizetésig mindenről találsz közérthető információt. Ha hajlandó vagy kicsit utánaolvasni dolgoknak, nemcsak a könyvelőre költött évi 60-100 ezer forintot spórolhatod meg, hanem értékes tudásnak is a birtokába jutsz. Ha nem értesz valamit, felhívhatod a NAV infovonalát (#1819).
Wolt futárként sose kellett használnom se a Számlázz.hu-t, se a Billingót. (A FoodPandáról olvastam olyat, hogy ott elvárják a Számlázz.hu használatát, de a Woltnál ez biztosan nincs így.) Az előbbin kezdetben regisztráltam ugyan egy ingyenes fiókot, de sose volt szükségem rá, mert a Wolt kiállítja helyettem az összes számlát elektronikusan, és feltölti a NAV Online Számla oldalára. A számlákat pdf-ben is megküldik havonta kétszer, szépen bezipelve, sőt mellé .csv kimutatást is kapsz. A futár dolga a számlákkal mindössze annyi, hogy vezesse a bevételi nyilvántartását, ami a NAV Online Számla 'lista export' funkciójával és alapszintű Excel tudással gyerekjáték. Emellett csak az adózásra és a kamarai hozzárárulásra kell figyelni.
Eleinte én is azt hittem, hogy kelleni fog könyvelő, csak halogattam, az gondolván, hogy ráérek akkor fizetni érte, ha majd magamtól nem boldogulok. Hát, eddig minden akadályt simán vettem. Egy futár esetében nem olyan bonyolult dolog ez, hidd el. A könyvelőknek persze easy money. :)
(Ja, és másodállású e.v.-ként én már átalányadózom, bye-bye kata!)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!