Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem akarok programozó lenni,...

Nem akarok programozó lenni, milyen alternatívák vannak?

Figyelt kérdés

BME VIK-et végeztem és hat éve szoftverfejlesztőként dolgozom, mindig valamilyen cégnél mint normál alkalmazott. Nemrég váltottam munkát, és azt hittem hogy csak a korábbi helyemen égtem ki, de rá kellett jönnöm, hogy elegem van az egészből. Gyökér emberekkel vagyok körülvéve akik mindent mikromenedzselnek, vagy alázzák a másikat. Mindenki 50+ órát dolgozik és nincs konkrétan kimondva de tőlem is ezt várják, simán rámírnak hétvégén vagy esténként. Nem szeretem amit csinálok, konkrétan a programozás már kicsit sem érdekel, az egyedüli érdekes dolog amit szeretek az a feature tervezés/fejlesztés, de mostanában kevés jut belőle, csak a mókuskerekes implementálás.

Igazából az egész fejlesztői munkából elegem van és legszívesebben elmennék valami zombi pozícióba ahol nem préselik ki az utolsó cseppet is az agyamból, de egyszerűen nem tudom milyen lehetőségeim vannak amivel hasonló színvonalon meg tudnék élni mint most... Ebben egész egyszerűen már nem látom a perspektívát...

A tanár, és a májusi "esküvőre gyűtjünk"... Lakás vagy ház még a láthatáron sincs, így ha abbahagynám "csak úgy" a munkát valszeg nem lenne miből élnünk.

Tudom hogy Magyarország nem az a hely ahol az emberhez vágnak csak úgy félmisit minden hónapban, de jelenleg úgy érzem komolyabb pszichés következményei lesznek annak, ha a mostani szakmában maradok.

2022. febr. 28. 13:46
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

IT-n belul van rengeteg lehetoseg fejlesztesen kivul, manualis/automata tesztelo, projekt/product manager, scrum master, engineering manager stb.

Illetve erdemes lehet normalis cegnel dolgoznod inkabb, a leirasod alapjan valami hulladek helyen vagy.

2022. febr. 28. 14:27
 2/10 anonim ***** válasza:
8%

Menj el villanyt szerelni. Brutto 700 korul bejelentenek, napi 8 ora, ha beletolsz 20-30 tulorat mar 600 netto korul vagy. Ja es repul a munkaido.

Vagy menj el PLC-t programozni. Az javareszt terepi munka es nem kell kozvetlenul emberekkel dolgozni.

2022. febr. 28. 15:47
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Jelentkezz külföldi cégekhez fejlesztőnek, homeoffice-szal ott nem sok emberrel találkozol.
2022. febr. 28. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo: "Igazabol az egesz fejlesztoi munkabol elegem van ...."

Valasz: jelentkezz fejlesztonek... 😄😄

2022. febr. 28. 15:59
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

#2-es: igen, mert villanyt szerelni csak úgy el lehet menni. Ahhoz nem is kell érteni! Megszűnt az OKJ, már csak iskolarendszerben lehet tanulni, legtöbb helyen 2 éves lett villanyszerelő képzés. Kezdőként meg garantálom neked, hogy egyik cég/vállalkozó sem jelent be br. 700-ra.

Ennyit erről...

Vannak még nagyszerű ötleteid?

2022. febr. 28. 16:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj bele a UX designba, a leírás alapján az tetszene neked.
2022. febr. 28. 16:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#5 Azert irtam neki a villanyszerelest, mert jomagam szinten villamosmernokkent foglalkozom villanyszerelessel is. Amennyiben a kerdezonek villamosmernok reven van ilyen jellegu tapasztalata, gyakorlata, meg most be lehet csatlakozni OKJ-re ami esti vagy hetvegi tantervben elvegezheto 1 ev (mar csak 10 honap) alatt. Ha nem es nem erdekli, ignoralja. Csupan egy alternativa amirol meg nem kesett le.

Koszonom a relevans biralatot. 🤭

2022. febr. 28. 16:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

BME-VIK-en nem csak villamosmérnököket képeznek. Mérnök létedre nagyon tájékozatlannak tűnsz.

Az eddig még nem derült ki, hogy milyen szakot végzett, de az #IOS #Swift tagekből kiindulva mérnökinformatikus.

De egyébként tőlem menjen el nyugodtan villanyt szerelni, vagy atomreaktort is üzemeltethet ha ahhoz van kedve, pont lesz@rom.

A 10 hónapos villanyreszelő "tanfolyamról" meg csak annyit, hogy egyik ismerősöm is jár egy ilyenre (lehet ugyanoda, ahova te is) annyit mondott, hogy Ő nem engedne áram közelébe olyan embert aki ott végez.... Annyiban maradhatunk hogy az a papír kevés lesz egy kezdőnek hogy br 700-at kérjen, villamosmérnöki előképzettséggel persze lehet más a helyzet.

További sikereket.

2022. febr. 28. 17:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Direkt ugy irtam, hogy amennyiben van villanyszerelo tapasztalata (lehet ez akar automatizalt rendszerek szerelese is, nem feltetlenul falveses, epulet), fontolja meg. Ha nincs, majd figyelmen kivul hagyja. Mint opcio leirtam, mivel a tagek kozott a palyavaltas IS olvashato.

A villanyszerelo kepzes 1 ev, azert irtam 10 honapot, mert mar csak becsatlakozasra van lehetosek OKJ rendszeru kepzesbe, bar ez nem oszt nem szoroz. Felteteleztem, hogy ha elgondolkozik rajta, utana nez hogyan es hol csatlakozhat.

En is 1 eves OKJ-t csinaltam, es azzal 100%-ban egyet ertek, hogy elokepzettseg nelkul nem engednek kisfeszultseg kozelebe olyan embert, aki 1 eves felnottkepzesben csinalta a szakmat. A fizetese, amennyiben az adott tevekenysegben van tapasztalata (ez az alap felvetesem amire az egesz emlitett lehetoseg "epul"), lehet 700 eft brutto. Teljesen atlagos villanyszerelo fizetes az epitoiparban(2500-2600ft net. oraber), direkt nem kiemelkedot irtam. Egy jo villanyszerelo 3 eft orabert kap most a piacon, azt valoban nem valoszinu, hogy elerne a leendo fizetese. Egyeb irant barmilyen mas, nem szorosan az eddigi fejlesztoi munkajahoz kapcsolodo munkakorben elkezd palyazni, fennall hogy az elso fel-egy evben nem kapja meg a jelenlegi beret.

Megemlitettem a PLC-s vonalat is, ami egy gyakorlatiasabb, ipar kozelibb forma, az eddigi tevekenysegehez kepest kieges eseten meriben mas, de mivel tud programozni, ez sem palyakezdo munkakor lenne szamara.

De nem is ez a lenyeg, irtam egy (pontosabban ketto) bizonyos korulmenyek kozott relevanciat tartalmazo opciot, amire indokolatlan reflexiot, stilust kaptam. Csak ez szurt szemet, beke veled.

2022. febr. 28. 18:37
 10/10 anonim ***** válasza:
86%
Ja, es ha mar emlitetted hogy atomreaktort is uzemeltethet. Van a BME-n atomeromuvi uzemeltetesi szakmernok kepzes, 1 eves. Barmilyen villamosmernoki bsc megfelel hozza. Kieges eseten ez is egy meroben mas vonalon nyithat lehetoseget, megfontolando, amennyiben van metszet a kerdezo erdeodesi korevel.
2022. febr. 28. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!