Key Account Managerek, Account Directorok/Executive-ok, mennyi az alapbéretek?
Akik hasonló pozícióban dolgoznak, megírnák az alapbérüket és ha van, egyéb juttatásokat? Illetve hogy hány év tapasztalatuk van salesben.
Én most interjúzom egy külföldi céggel és a fizetés a magyar átlag feletti bőven, de szerintem európai mércével azért nem kiemelkedő. Igyekszem a lehető legmagasabb bért kialkudni, ezért kérném a segítségeteket. Köszönöm.
Bruttó 900e, céges kocsi benzinkártyával, laptop, havi 35e cafetéria (Szép kártya), évi bruttó 2 millió körüli prémium. Néha vannak egyéb prémiumok is.
Nekem 10 év tapasztalatom van, Bp. mellett dolgozok.
Nos az internet szerint Németországban a Key Account Manager átlagfizetés 4,5K euró, ami olyan 1.6M.
Ha ebből indulok ki, akkor külföldi cég esetén Bruttó 1M felett nagyjából bármi reális lehet.
Br. 1,8 milliót akarok kérni, 8 év tapasztalatom van, egyébként ez gyógyszeripar, szóval itt azért van pénz.
A cég egyébként amerikai, az európai hub Hollandiában van. Nem akarok túl sokat sem kérni, de azt sem szeretném, hogy arra alapozzanak, hogy Mo-n élek, ahol amúgy szar fizetések vannak.
A kérdésre félig válaszolva, félig egy újabb kérdést felvetve:
Ezek a jóval 1 millió feletti bérek mennyire általánosak key account manager területen?
Nekem 7 év tapasztalattal (első pár év csak fulfillment) van jelenleg key account / supply chain / business development management területen, Budapesten 670 bruttom + eves bónuszom (ami a teljes eves fizetésem 0-30%-ka között ugrál, a céges és egyéni mutatók alapján, ebben az évben inkább az aljahoz közelítve). Azt eddig is tudtam hogy nem túl combos nálunk a bérszint (az én szintemen másnak se magasabb), de ennyire?
Volt nálunk régebben egy key account, akinek szinten olyan 1.6 körül volt a fizetése, de amikor szarabbul ment a cégnek, az első dolguk az volt hogy elbocsátották, mert a havi opex számok már nagyon régóta bökték a csőrét az anyacégnek.
5, szerintem az 1 millió feletti nem annyira átlagos, de egyre gyakoribb. Tőkeerős, főleg külföldi cégek lazán kifizetik. Beszéltem már magyar céggel is, már kisebb magyar is volt, aki a másfél millióra nem rakta rám a telefont.
Szerintem ezért a munkáért el kell kérni a pénzt. (Mindegyikért el kéne, és akkor nem itt tartana az ország, de az más kérdés. :D )
Ismerősöm cégénél (mámint ahol dolgozik, nem a saját cége) a key account tavaly 19.2 milliót keresett (alapbér + jutalék).
A céget nem nevezem meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!