Ha a garantált bérminimum összege magasabb,mint a szerződésemben megállapodott fizetés,akkor a munkaadó köteles kifizetni?
Az idei béremelés miatt a garantált bérminimum összege már magasabb, mint konkrétan a szerződésemben megállapodott bruttó bér.Ilyen esetben, a munkaadónak minimum a bérminimum összegét ki kell fizetni?
Állítása szerint nem kell,mert azt érinti a bérminimum emelkedés, aki alapbol a garantált bérminimumot kereste.
Ilyen nincs. Ha rendes 8 órás munkára vagy bejelentve, köteles brutto 260-t adni legalább.
Ha ezt nem adja meg, akkor nyugodtan mehetsz, bejelentheted munkaügyi hivatalnál, had büntessék csak meg a fillérbäszó fäszkalapot.
Mondjuk azt sem értem, hogy kereshet ilyen keveset egy szállodai recepciós? Nálunk itt a környéken (mivel kell hozzá nyelvtudás is) brutto 400 alatt nem igen találnak.
annak jar minimum a berminimum akinek poziciojahoz elvart a felsofoku vegzettseg. ahogy mondtad rad ez nem igaz, azaz nem jar berminimum.
az hogy eddig berminimum felett kerestel semmit nem jelent, minimalber felett kell adnia es kesz
br 200at kell kapnod legalabb, ennyi
a garantált bérminimum a legalább középfokú végzettséggel rendelkezőknek jár, (felsőnek is nyilván) de föként ha a munkakör is megköveteli ezt.az én esetemben mindkét dolog megvan.
természetesen 8 órás teljes munkaidőben vagyok foglalkoztatva.
hát, itt Hajdúszoboszlón ennyit keresnek a recepciósok, nyelvvizsgával is, és több éves szakmai tapasztalattal is (még az éjszakai recepciósok fizetése pótlékkal se éri el a 200 nettót)
De bemásolom a pontosan, milyen választ kaptam arra a kérdésemre, hogy hogy-hogy nem éri el a fizetésem a bérminimumot, hátha valaki érti,mert én nem teljesen:
" a bérminimum növekedéssel senkinek nem emelkedett a bére csak annak aki a garantált bérminimumot kapta. A szerződés szerinti béred még mindig "elbírja" a pótlékot."
A szerződés szerinti bérem nem titok hogy 255.ezer bruttó.ez tartalmazza az éjszakai pótlékot is (mert éjszaka dolgozom).na most hogy ez mit bír el szerintük,hát nem jöttem rá. mikor pótlékostól mindenestöl is alacsonyabb ez az összeg, mint a garantált 260as bruttó bérminimum
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!