Váltanál munkahelyet ilyen feltételekkel?
- A jelenlegihez képest 40%-kal több fizetés.
- Napi 100 km/1,5 óra autózás (oda-vissza összesen) saját autóval.
- Két műszak (6-14/14-22 heti váltásban). Tehát egyik héten 4-kor kelsz, másik héten éjjel 11-re érsz haza.
- Szezonálisan szombati munkavégzés, amiért szabadnap nem, csak plusz pénz jár.
- A vezetőségnek a telephelyen belül fedett parkoló jár, a "pórnépnek" így neked is, megállhatsz kint a kerítésen kívül a sárban. Közben az autódat tűzi a nap, veri a jég, ha épp úgy van.
Nem tudok dönteni, mert pont annyi a negatívum, mint a pozitívum.
"Napi 100 km/1,5 óra autózás"
Fäszom se. Jó nekem HO-ban.
Recepciósként, pihenéssel keresek bruttó 450-et.
Tapasztalt mérnökként, ameddig nem érném el a bruttó 800-1 millió ft-ot, meg sem állnék.
Hülyének néz téged az a munkáltató.
Palimadarat keresik.
Gondolom szintén vidéki településen, ahol gyakorlatilag nulla az ipar és nem Budapest, nem Észak-, vagy Nyugat-Dunántúl az, ahol 1 milliót keresel...
A mostani helyemen a diplomások többsége is garantált bérminimumot keres. És nem azért nem mennek el máshova, mert jótékonykodni akarnak, hanem mert nincs hova.
Ez előtt Budapesten éltem. Az ottani munkahelyemre is visszamehetnék hasonló, minimálisan alacsonyabb fizetésért. + még költözni is kellene.
Ősszel jelentkeztem egy budapesti termelő céghez mérnöknek. Mindennek megfeleltem, végzettség, gyakorlat, még az előnyöknek is. Az interjún is elég megnyerő voltam. Aztán azzal utasítottak el, hogy az akkori bruttó 400e-s fizetési igényem irreálisan magas.
Budapesten “minimálisan alacsonyabb fizetésért”.
Budapesten pályakezdőknek odaadják simán a bruttó 450-et.
Milyen mérnöki végzettséged van?
Vegyészmérnök. Akkor légy szíves ajánlj be valahova! Álláshirdetések valóban vannak, de vagy nem kapok választ, vagy ilyen fizetési igényt sokallanak.
Budapestre nem szíven költöznék vissza, csak ha semmilyen más megoldás nem lenne. Most ennél némileg magasabb az ajánlat. És nagyjából helyben van. Kényelmetlenség a műszakozás és a relatív sok autózás.
Valaki említette az üzemanyagok árstopjának a végét. Igen, ez nekem is megfordult a fejemben. Legyen közel 100Ft-os literenként emelés, legyen 600Ft literje! Az 10eFt plusz kiadás havonta, úgy hogy alsó hangon is 100e-rel keresek többet. +100e-ből szégyellném magamat ha hónap végére nem maradna 10eFt a bankszámlámon.
Megnéztem a weboldalon a karrier részt. Pontosan melyik pozícióra gondolsz? Én analitikus vagyok, legalábbis eddig ezt csináltam.
Nem látok fizetést, de próba-szerencse alapon jelentkeznék. Nagyon jó fizetésnek kell lennie ahhoz, hogy megérje odaköltöznöm. De ha valóban így van, rajtam nem fog múlni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!