Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Főnökeitek rátok szállnak, ha...

Girlll3 kérdése:

Főnökeitek rátok szállnak, ha betegszabin vagytok?

Figyelt kérdés

2022. jan. 31. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem.Soha nem volt ilyen még.

A táppénzt nem a cég fizeti,hanem az állam.

2022. jan. 31. 16:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer volt egy ilyen, hogy beteg voltam, majd mikor visszamentem dolgozni, szóvá tette a főnököm...

Másnap felmondtam. (igazából ez volt az utolsó csepp)

2022. jan. 31. 16:18
 3/9 anonim ***** válasza:

3 hónapos próbaidő végén voltam, 2,5 hónapnál jártam. A C19 teszt pozitívat mutatott lázam volt, betelefonáltam hogy ez van, háziorvos felvett betegállomámyba. Mondták semmi gond gyógyuljak pihenjek.

Másnap jött a tértivevényes levél, elbocsátottak.

Vagyis ahogy letette a főnök a telefont már írta is a felmondást.

2022. jan. 31. 16:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Soha nem volt ilyen. Pedig autoimmun miatt az átlagtól sokkal gyakrabban esem ki.
2022. jan. 31. 16:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem, sőt... ha csak enyhe felsőlégúti tünetek vannak az elmúlt 2 évben az volt jellemző, hogy inkább hazaküldték valakivel nekem a laptopom, csak dolgozzak továbbra is otthonról, nem kell táppénzre mennem.

Amúgyis az a jellemzőbb, hogyha nincs nagy baj, 1-2 nap alatt kifeküdhetőnek tűnik, akkor megbeszélhető, hogy inkább dolgozom itthonról.

Vezetőként viszont van olyan ember akinél már szóvátettem a táppénzezést, de ő csúnyán visszaélt minden bizalommal. Pl. ha tudta, hogy húzósabb meló jön, mindig jött az utolsó pillanatban, hogy neki sos szabira kell mennie. Nem engedtem, mert számítottunk rá a munkához. Másnap reggel bejelentette, hogy táppénzen van, nem érzi jól magát... Hát ennél átlátszóbb nincs. Egy esélyt adok. Még kettőt is némi beszélgetéssel, de amikor valaki harmadszorra is otthagy így a sz*rban, akkor részemről nincs tovább. Elváltak útjaink.

2022. jan. 31. 18:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem,soha.
2022. jan. 31. 18:48
 7/9 anonim ***** válasza:

"A táppénzt nem a cég fizeti,hanem az állam."

Igy van. De 15 napig (évente) betegszabadságnak minősül és azt viszont a munkáltató fizeti (70%)... csak utána jön a táppénz és a betegbiztositó.

2022. jan. 31. 20:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Velem soha nem volt ilyen bár nem is voltam 2 éven belül,ami óta dolgozok max 1-2 hetet beteg
2022. jan. 31. 23:36
 9/9 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
Magyarországon elég nagy divat a táppénz-csalás, ne csodálkozzatok rajta ha egyből ez jön le a fönöknek.
2022. dec. 6. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!