Meg lehet élni Magyarországon minimálbérből?
Figyelt kérdés
Meg tud e élni egy egyedülálló dolgozó ember egy bérelt lakásban, nem túl magas igényekkel minimálbérből Észak-Magyarországon?2022. jan. 30. 18:13
11/19 anonim válasza:
Túlélni lehet max, megélni nem.
13/19 anonim válasza:
Lakásban nem.
Talán ha csak egy szobát bérelsz, talán.
De ha munkásszállóban laksz, akkor úgy már igen. De csak akkor, ha olcsó munkásszálóban vagy, ott viszont vagy nem egyedül vagy egy szobában, vagy esetleg omladozik a fal, csótányok vannak, a wc, fürdő persze közös. A wc undorító, a fürdő is. A zuhanyzó kimerül annyiban, hogy egy cső lóg ki a falból.
Komolyan mondom, tapasztaltam.
Vagy vannak olyan munkahelyek, ahol van szállás (az is munkásszálló) de lehet az igényesebb, nem tudom. De mivel kvázi ingyen van, nem tudom.
15/19 anonim válasza:
Irány Németország!Ha minimálbéres vagy hasonlóan alulfizetett munka jöhet csak számításba, és még bérleti díjat is fizetned kell, akkor itthon nem sokra mész. Túl magasak a megélhetési költségek a fizetésekhez képest. No.-ban egy rosszul fizetett munkáért is megkapsz 1500 eurót, a lakbér megvan max 500 euróból ha nincsenek nagy igényeid. Marad egy ezres minden másra. A kaja annyi mint itthon.
16/19 NTBS válasza:
Vidéken meg lehet ha van saját házad, takarékoskodsz és esetleg még kertészkedsz is.
17/19 anonim válasza:
130 ezer egy albérlet plusz rezsi. Szoval esélytelen. Max ha otthon élsz 40 évesen is, és akkor sose raksz össze egy önálló lakásra valót sem, 25-30 Misi sok helyen egy panel is már.
18/19 anonim válasza:
Soproni vagyok. Rakj össze annyi pénzt, hogy 3-4 hónapra legyen elég tartalékod és költözz ide. Ennyi idő alatt találsz kint Ausztriában melót ha ügyes vagy. Sok keletről ideköltöző ugyanazon munkáért nem 150 ezret kap, hanem 1400-1500 eurót èvi 14 x. Komplett ideköltöző családokat ismerek akik 5 év után többre jutottak itt mint keleten 15 év alatt.
19/19 anonim válasza:
Ha van egy alacsony rezsijű saját lakásod, és nem kell senkit eltartanod/támogatnod a fizetésedből, akkor az alapvető szükségletek kielégítésére bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!