Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire nem jó pont ha...

Mennyire nem jó pont ha "bevallom" hogy gyerekkel vagyok itthon és úgy keresek állást?

Figyelt kérdés
2010. szept. 9. 23:30
 1/8 anonim ***** válasza:
55%
Attól függ, milyen a hely. Van, ahol nagyon negatív, merthogy biztos akkor majd otthon fogsz csücsülni egy hetet, ha egyet tüsszent a gyerek. Van, ahol pozitív, mert akkor biztos lelkiismeretesen fogsz dolgozni, már csak a gyerek miatt is. Főleg ha olyan a munka, hogy haza tudod vinni, ha kell. De sajnos az ilyen helyek vannak kisebbségben..
2010. szept. 9. 23:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rossz pont.Az a cég amelyik elfogad gyerekkel az olyan kevés mint a fehér holló..

Nagyon valószínű,sőt tuti biztos,hogy abban a pillanatban hogy elmondod kicsi gyermeked van,már nem leszel érdekes,és nem téged fognak alkalmazni..

2010. szept. 9. 23:45
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Elvilegben nem is kérdezhetnek rá!

Ha rákérdeznek és te úgy ítéled mg, hogy nem akarsz rá válaszolni, akkor annyit mondj csak, hogy ezt nem kérdezhetik tőlem meg! (ilyen a szexuális hovatartozás is!)

2010. szept. 9. 23:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Sajnos, a legtöbb helyen ahogy megtudják, hogy kisgyerekes anyuka vagy, egyből "felejtőssé" válsz...

Mert a gyerek gyakran beteg és akkor kötelező elengedni az anyukát, nem számíthatnak úgy rád, mint egy egyedülálló megszállott munkamániásra... :-[[

Másrészről viszont kénytelen vagy megmondani a körülményeidet, mert hazugsággal sem kezdhetsz egy munkahelyen! :-((

Amúgy sok nőnél a jelentkezésnél még arra is rákérdeznek, hogy "milyen tervei vannak a közeljövőben" (tervez-e férjhez menést, gyerekszülést?) mert ez is rossz pont...

Lehet, hogy a jogszabályok szerint "erre nem kérdezhetnek rá", csakhogy te ott kiszolgáltatott helyzetben vagy, ha nem válaszolsz vagy a jogszabályokat lobogtatod, akkor meg azért nem fognak felvenni!

Esetleg az megoldás lehet ilyen helyzetben, ha mindjárt hozzáfűzöd : "van kisgyerekem, de a szüleimre tudom bízni, mikor beteg, ők hozzák-viszik az oviból, a munkámat nem fogja akadályozni a gyerekem!"...

2010. szept. 10. 00:04
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Vannak egyébként olyan munkák, ahol jog szerint is rákérdezhetnek, és rá is kérdeznek a szexuális irányultságra is. Ilyen például a rendőrség, vagy bármi olyan, amihez C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzés kell.
2010. szept. 10. 01:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyértelmű,hogy akkor fel sem vesznek.Gyerekes nem kell nekik!De még attól is félnek,aki szülőképes korban van és esetleg lehet gyereke.És folyamatosan olyan kérdéseket tesznek föl,amit állásinterjún nem is lenne szabad.Áthágnak minden szabályt!Elküldeném az összes ilyen munkáltatót..inkább nem írom le,hova!
2010. szept. 10. 07:48
 7/8 anonim ***** válasza:
tök mindegy, egy a lényeg, mondd, hogy anyád nyugdíjas és ő vigyáz a gyerekre ;)
2010. szept. 10. 08:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom... Első babám ahogy betöltötte a 2. életévét, elkezdtem munkát keresni és 1 hónapon belül találtam, pedig már az interjú első fordulójában megmondtam, hogy van egy lányom. Aztán próbaidőn belül felmondtam és 2 hét után már találtam is új állást 8ott 3 fordulós interjú volt). Most a második lányommal vagyok gyeden, decemberben lesz 2, így ismét elkezdtem munkát keresni, eddig 2 interjún voltam, mondtam, hogy 2 gyerek van és mindkét helyről visszahívtak. Az első felejtős, mert nem kb. házalás lenne biztosításokkal, a második csak 2 hónap múlva indulna, így közben még keresgélek. Holnap pl. egy olyan helyre megyek, ami a lakhelyemtől 10 percnyi sétára van, az ovitól 5 percnyire. Amúgy nálunk tényleg a nagyszülők fognak vigyázni a kicsire (bölcsibe semmiképp nem adom), ők is 10 percre laknak tőlünk. Muszáj megmondani valamikor, hogy van gyerek, mivel minden gyerek után 3 nap szabi jár a szülőnek. Persze ezt az apa is igénybe veheti, de azt külön kell kérvényezni. Különben én sem értem, ahova korábban felvettek, még amikor csak a kisebbik lányom volt meg, azok mind váltott műszakos munkák voltak, az egyiknél ráadásul folyamatos munkarendben (tehát éjjel-nappal beoszthatnak, ünnepnapokra is), ami szerintem pont nem való egy családanyának, még meg is értettem volna, ha emiatt elutasítanak, aztán mégis felvettek.
2010. szept. 15. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!