Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felvesznek úgy IT állálsa,h...

Felvesznek úgy IT állálsa,h nincs végzetségem belőle, de tudok programozni?

Figyelt kérdés

Szóval emelt angolra keszülök és közép info érettségre. Felső oktatásba viszont nem tervezek menni. De megtanulnék mindent a programozásról,mert ezzel szeretnél foglalkozni. Elöszőr jobb lenne egy fix fizető állás az a 700+ ezer. Majd vállalkoznék vele.

Szerintetek?😅

2022. jan. 27. 21:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%

#10: semmi gond, próbálkozzon csak. Majd később beírja ide kérdésnek, hogy "miért olyan nehéz munkát szerezni?"

És ezt már most meg is válaszolom: Hát nem az egyetem hiánya, hanem a túl magas elvárások miatt.

2022. jan. 28. 07:19
 12/15 anonim ***** válasza:
71%
Ahogy már írták, cég- és pozíció függő. Van, ahova felvennének diploma nélkül és van, ahova esélyed sem lenne.
2022. jan. 28. 08:13
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Első állásnál nem arra kell menni hogy minnél több legyen a lóvé, hanem arra hogy szerezz értelmes tapasztalatot.
2022. jan. 28. 08:41
 14/15 anonim ***** válasza:

A diploma nem feltétel sok helyen, ez így igaz, de ahhoz, hogy egyáltalán szóba álljanak veled fel kell sorolnod mely programozási nyelvekhez értesz és milyen projekteket (akár saját hobbiprojekt is) csináltál már, akár referenciákat is beírhatsz a CV-be (pl github profilod, vagy egy általad készített opensource játék kódjának a linkje, ilyesmi), mert különben bemondásra senki sem fogja elfogadni, hogy ja, megvan a középfokú érettségi (az amúgy lófütty), nesze neked a 700 nettó. Ez nem így működik. Ha gyakornoki pozíciókat keresel, ahhoz viszont feltétel a felsőoktatás a legtöbb helyen, de ott is azért preferálják sok helyen, ha van már valami tapasztalatod (az előbb említett kisebb hobbiprojektek pl). Az elmúlt időben ugyebár nagy híre ment annak, hogy programozóként jól lehet keresni, ontotta ki magából az okj-s rendszer a juniorokat, és most belépő szinten már eléggé telített a piac, szóval azért már nem annyira magától értetődő, hogy csak egy csettintésre felvesznek, mert meg tudod jeleníteni a "hello world"-öt.

De hajrá, sok sikert és kitartást!

2022. jan. 28. 09:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát, lehetséges.

Én rengeteg autodidakta tanulással (C#), tanfolyami jellegű hétvégi szoftverfejlesztő OKJ-vel (főleg C#) és elkezdett esti proginfóval helyezkedtem el egy garázscégnél. 3 nappal az OKJ záróvizsga előtt álltam munkába.

KATA-sként foglalkoztattak, átlagban 250-et kaptam. Ki voltam közvetítve egy kicsi multihoz, ahol főleg support és alkalmazásüzemeltetés volt a feladatom, kisebb részben fejlesztés. Ez így 3 szakma egyben plusz olyan speckó technológiákkal kellett dolgozni, hogy mondhatjuk, nem fejlődtem semmit sem. Egyedül voltam ráállítva, nemhogy semmi scrum, agile, hanem nulla csapatmunka. Egyéb okokból is gyűlöltem.

Ja, lényegében szoftverfejlesztőnek vettek fel oda.

1 év után elmentem egy multihoz, szoftverfejlesztőnek vettek fel és 90%-ban support, alkalmazásüzemeltetés és DevOps volt. De már legalább agile, csapatmunka, kellett használni az angolt, rendesen be voltam jelentve és kaptam M.e.d.i.c.o.v.e.r biztosítást.

Bruttó 450.

2 év "tapasztalattal" kaptam jóval nagyobb fizetési ajánlatot két helyről is, váltottam, mostmár végre tényleg kódolás a feladatom.

Hetente hívnak a fejvadászok mostmár.

De én a proginfó vége felé járok, van egy szoftverfejlesztő OKJ-m és 2 év IT tapasztalat.

Ismerősömet autodidakta tanulás és bootcamp-ek után az EPAM mentorprogram szívta fel, másik ismerősöm otthon volt, tolta az Újratervezés programot, egy magyar, de normálisnak kinéző cég szívta fel.

Szerintem még le kell tenned valamit az asztalra, de menni fog. :)

Csoporttársam amúgy 21 éves, jól keres az egyik E-s multinál (nem evosoft és EPAM), 1,5 év tapasztalata van és tolja az estit. 😃

Én és a 2 másik ismerősöm átképzettek vagyunk, 30 körüliek.

2022. jan. 28. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!