Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyetem mellett munka, vagy...

Egyetem mellett munka, vagy inkább tanulás?

Figyelt kérdés
Mesteren vagyok, most leszek 2. Féléves mérnöki pályán. Elég kemény félév elé nézek, nehéz tárgyaim lesznek. Viszont eddig még sehol nem dolgoztam a szakmán belül, és nagyon kéne tapasztalatot szereznem. Szerintetek jelentkezzek ebben a félévben egy 20 órás melóra, vagy majd elég csak a nyártól? Ha jelentkezek, semmi életem nem lesz ilyen nehéz tárgyak+barátnő+sport mellett, és fennáll a veszélye, hogy valamit bukok. Ha nem jelentkezem, végigtudom vinni a félévet, de akkor meg az a veszély fenyeget, hogy nyárra már elviszik a legtöbb jó kezdő állást, és nem fogok tudni semmit sem találni.

2022. jan. 26. 02:16
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Tanulás
2022. jan. 26. 03:03
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Neked kell eldöntened, hogy belefér-e. Nálam annak idején esélytelen volt. Sokszor reggel 9-től este 20-ig bent voltam az egyetemen és nem csak a lábamat lógattam. Vizsgaidőszakban pedig szó szerint sokszor kakilni se volt időm elmenni. Sport, hobbi, egyebek fel se merültek, mert esélytelen volt. De nyilván minden egyetem, minden szak más.
2022. jan. 26. 07:07
 3/8 anonim ***** válasza:
20 óra sok szerintem.
2022. jan. 26. 08:50
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
Én a munkát választanám. De csak akkor, ha az tényleg jó.
2022. jan. 26. 09:11
 5/8 anonim ***** válasza:
39%
Nem is igazi mérnök az, aki nem melózik egyetem mellett. Alapszak második évében kezdtem dolgozni.
2022. jan. 26. 10:27
 6/8 anonim ***** válasza:
En a helyedben most tanulnek es erre fokuszalnek. Dolgozni kesobb is tudsz.
2022. jan. 26. 23:00
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem picit gáz, úgy Msc-t végezni, hogy nulla munkahelyi tapasztalatod van.

Nem társadalmi szempontból. Tehát én nem ítéllek el emiatt és nem ciki. Inkább karrier szempontjából furcsa évekkel később neki indulni a nagy világnak.

Tehát személyszerint én inkább végeznék félévvel később, de dolgoznék Msc mellett.

Jelenleg én is Msc-n gondolkozom, de jelenleg a legjobb opció számomra annak tűnik, hogy 1 évek dolgozom, majd utána levelezőn csinálom főállás mellett.

(szintén mérnöki szak, BMEn)

2022. jan. 27. 00:52
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A 2-es vagyok. Én mondjuk abba a legutolsó évfolyamba tartozok, ahol nem volt külön BSc és MSc, hanem egy 5 éves képzés volt a végén MSc diplomát adtak, nem lehetett opcionálisan megállni BSc-nél.

Így hogy meg van bontva, kicsit valóban könnyebb, másabb ebből a szempontból. Ha olyan munkát találsz, ami szakmába vág és még jól is fizet, akkor bevállalható, még akkor is ha emiatt később végzel. De az, hogy pl krumplit sütsz a McDonaldsban nem hiszem, hogy olyan lényeges szakmai tapasztalatnak számítana a későbbiekben.

Ha már mindenki elírta, én nem mérnöki, de nagyon hasonló szakra jártam: ELTE TTK vegyész.

2022. jan. 27. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!