Tippek önálló élethez diákként?
Sziasztok! Nem sok emberhez fordulhatok segítségért, így itt reménykedem tanácsokért. Nemsokára 18 éves leszek és elköltözöm a bántalmazó otthonomból. A szüleimtől nem kérhetek segítséget ilyen téren, a családsegítő és a pszichológus az egyedüli segítségem, viszont hasonló helyzetű emberek tapasztalatait kérném. Egy éve dolgozom és rakok el több-kevesebb havi 70 ezret. Minden hétvégén, szünetekben dolgozom, amint elköltözöm hétköznap is megyek. Szobát tervezek bérelni és egy vagy több emberrel élni. Tudom, hogy nehéz, ezt nem kell leírni. Bírni fogom ha arról van szó, hogy ne legyek a családom közelében. Még 2 évem van érettségiig(5 éves gimi). Az érdekelne, ki hogyan szokott ehhez hozzá? Van esetleg több lehetőség pénzszerzésre? Mitől kell, mitől nem kell félni? Hogyan lehet jól spórolni? Mire kell figyelni?
Nagyon hálás lennék kifejtett, részletes válaszokért olyanoktól akik hasonlóan élnek/éltek, vagy ismerősük járt ilyen szituációban. Minden érdekelne, elég sokat rágódom rajta. Előre is köszönöm!
Amíg le nem érettségizel, valahogy megpróbálnám a helyedben otthon kihúzni, közben dolgozgatni amennyit csak tudsz, gyűjtögetni a pénzt.
Utolsó fél évben a helyedben csak érettségire készülnék.
Nem tudom hogy, van e közvetlen érdeklődésed már, de tudom ajánlani, hogy próbálj meg állami finanszírozott egyetemi helyre bejutni.
Úgy van 12 félév, állami féléved, mellette ilyen nyelvtudással, keress egy budapesti SSC-be munkát, addig még gyúrj a franciára, ezt manapság közel 300 ezer nettóban mérik, addigra több is lesz.
Ennyiből meg fogsz tudni élni, akár egyedül is Budapesten, miközben egyetemte jársz.
Főállás mellet, egyetemet 7 félév helyett, ha 12 alatt csinálod meg az sem probléma, lesz diplomád.
Nem tudom, külföldre hova akarsz menni, de ha lesz már pár év munkatapasztalatod, diplomád, jól beszélsz franciat, oroszt, angolt, akkor lesz esélyed már külföldön is karriert csinálni, jól keresni és saját lábra állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!