Másnak is ilyen nehéz munkát találni vidéki nagyobb városban,vagy csak én vagyok defektes?
23 éves fiú vagyok. Pályakezdő.
2 hónap alatt kb 20 pályázatot is beadtam munkára, de semmi visszajelzés,ami volt is az elutasítás.
Érettségivel és OKJ szakmákkal rendelkezem,jelenleg a harmadik szakmámat is csinálom távoktatásban+ egyetem.
Már olyan helyekre is adtam be jelentkezést ahová nem kell szinte iskola,vagy csak 8 általános,de itt is semmi visszajelzés. Mintha meg sem kapnák a pályázatot. Mondjuk annyit mondhatnának hogy bocs de nem,vagy hogy mi a baj.
Na most megfordult bennem hogy félig ázsiai vagyok apai részről ezáltal a nevem se Magyar és eléggé látszik ez rajtam. Létezhet hogy ilyen gond van? (Csúnyán mondva diszkrimináció?). Bár mondjuk van magyar nevem is és a vezetéknevem is magyar így gondoltam már arra is hogy teljesen magyar névre váltok,és úgy hátha.
Melyik városban jobb a helyzet munkalehetőség szempontjából?
Elég gáz, ha ennyire primitív még mindig a magyar társadalom...
Gyere Írországba, itt valódi demokrácia van, és egy hét alatt többet keresel nettóban mint ott egy hónap alatt...
Kevés helyre jelentkeztél
Engem január 3 án küldtek el, azóta 86 állásra jelentkeztem (pontosan tudom, mert ott van professionon es azonkivul mast nem hasznalok)
Ahova nem kell, csak 8 altalanos ne ird be az egyetemet. Max az erettsegit, de van olyan hely ahova én azt se írnám.
Amúgy meg gyere Pestre, itt több lehetőség van.
Vidéki nagyvárosba 12 helyre küldtem be az önéletrajzom, válasz semmi. Egyszerű adminisztratív munkára jelentkeztem és volt már tapasztalatom. Az egyik helyről egy hónap után hívtak, de addigra nem volt aktuális.
Mikor hívtak már volt állásom Pesten. Itt legalább van lehetőség.
Nem moat volt, hanem 8 éve, de én az egyik 100 ezernél nagyobb vidéki nagyvárosban akartam anno elhelyezkedni jónak mondott diplomával. Minden lehetséges szakmai helyre beadtam, meg idővel betanított munkára is, de nem volt semmi, igaz én kaptam elutasításokat is, meg 20-ból 1 helyen állásinterjún is voltam. Végül távmunkában helyezkedtem el.
Rá pár évre Bzdapeatre költöztünk, feltettem azcönéletrajzomat professionre, és egész nap csörgött a telefon. A végén én választhatt hová mwgyek, dupla akkora fizetésért, mint addig. Azóta már váltottam is, meg kapom Linkedinen is rendszeresen a megkereséseket, tényleg lasszóval keresik itt az embereket, szemben a vidéki helyzettep, ahol kegy, ha van munkád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!