Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 26-27 évesen még felvesz egy...

26-27 évesen még felvesz egy Big4 pályakezdőnek?

Figyelt kérdés

Az a hülye helyzet állt elő, hogy egyetem után nekiálltam egy második egyetemi szaknak is, amiből még bővan van hátra. Régóta szeretnék egy Big4-nál dolgozni, a végzettségemhez a jogi vagy az adótanácsadás áll a legközelebb, szóval ilyen területeken.

A baj, hogy a big4-os munka és a tanulás egyszerre nem túl összeegyeztethető, hiszen ott nem napi 8 óra a munkavégzés. Ezért gondoltam, hogy amíg el nem végzem az egyetemet, addig egy picit nyugisabb helyen dolgoznék, ahol talán nem kell annyit túlórázni, majd ha megvan a közgáz diploma, akkor jelentkezni egy big4-hoz.

Ez nem túl késő már? Diplomaszerzéskor 26 lennék, sokan már 22-23 évesen elkezdenek ott főállásban dolgozni, van aki 20 éves kora óra ott gyakornok, szóval félek, hogy a korom már hátrány lenne.

A nagy cégek nem igazán preferálják a korosabbakat, persze cége válogatja, de azért általában jobban örülnek egy frissdiplomásnak (persze a 2. diplomám friss lesz, csak én nem leszek már az)

2022. jan. 21. 00:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pont leszarják, hogy 26 éves vagy.
2022. jan. 21. 01:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez a big4 miert olyan nagy dolog?

Mire van istenitve? Nem elheto,ami ott van, semmi work lofe balance...akkor meg minek oda menni? Raadasul meg sem fizetik az embert. Nem is ertem

2022. jan. 21. 01:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kor számít, hanem az elvárás, tudás
2022. jan. 21. 02:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Big olyan, mint az Apple hívő.
2022. jan. 21. 08:34
 5/9 anonim ***** válasza:
79%

2#

Én sem értem, ráadásul a közhiedelemmel ellentétben, bérekben sincsenek annyira eleresztve.

Ezek tipikusan best cost country irodák.Azokat a munkákat végzik ott a magyarok, ami az amerikai, nyugat-európai népeknek unalmas.

2022. jan. 21. 09:18
 6/9 anonim ***** válasza:
4%

#5 Jaja, hiszen a könyvvizsgálatot azt nem helyben végzik a világ összes országában.. Ne beszélj már baromságokat.

Nyilván a fizetés az elején nem nagy szám, az életed nulla, de néhány év BIG4-os tapasztalattal utána gyakorlatilag bárhová lehet menni.

Nem egy ismerősöm van aki a BIG4 után egy kisebb cégnél gazdasági igazgató vagy vezérigazgató lett.

2022. jan. 21. 09:25
 7/9 anonim ***** válasza:
59%
Amugy ez is csak egy közhely… senki le se szarja hogy te voltál olyan nyomorult hogy napi +10orat dolgozz közepes fizetésért. Rendszeresen jelentkeznek hozzánk big4 kilépők (elemzőnek) , de nagyrészük kuka. A blackrock-nal pl leszarjak a munkaidőt, legyen kész és legyen jó, nincs túlóra tenger 😃
2022. jan. 26. 19:35
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
A Big4-hoz csak az menjen, aki a szakmát ki akarja tanulni, ne az, aki nagy pénzeket akar keresni. Az később jön, ehhez viszont kell a türelem. Akik túl korán 0 tapasztalattal akarnak nagyot szakítani, azok általában jól pofáraesenek az életben.
2022. márc. 19. 15:36
 9/9 anonim ***** válasza:

26 évesen vettek fel big4-hoz kezdőnek. Ugyanez volt velem is, első diploma után mentem a 2.szakra nappalin.

Diplomázás előtt fél évvel vettek fel gyakornoknak, utána főállásba.

Ma már 29 vagyok.

2022. nov. 13. 22:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!