26-27 évesen még felvesz egy Big4 pályakezdőnek?
Az a hülye helyzet állt elő, hogy egyetem után nekiálltam egy második egyetemi szaknak is, amiből még bővan van hátra. Régóta szeretnék egy Big4-nál dolgozni, a végzettségemhez a jogi vagy az adótanácsadás áll a legközelebb, szóval ilyen területeken.
A baj, hogy a big4-os munka és a tanulás egyszerre nem túl összeegyeztethető, hiszen ott nem napi 8 óra a munkavégzés. Ezért gondoltam, hogy amíg el nem végzem az egyetemet, addig egy picit nyugisabb helyen dolgoznék, ahol talán nem kell annyit túlórázni, majd ha megvan a közgáz diploma, akkor jelentkezni egy big4-hoz.
Ez nem túl késő már? Diplomaszerzéskor 26 lennék, sokan már 22-23 évesen elkezdenek ott főállásban dolgozni, van aki 20 éves kora óra ott gyakornok, szóval félek, hogy a korom már hátrány lenne.
A nagy cégek nem igazán preferálják a korosabbakat, persze cége válogatja, de azért általában jobban örülnek egy frissdiplomásnak (persze a 2. diplomám friss lesz, csak én nem leszek már az)
Ez a big4 miert olyan nagy dolog?
Mire van istenitve? Nem elheto,ami ott van, semmi work lofe balance...akkor meg minek oda menni? Raadasul meg sem fizetik az embert. Nem is ertem
2#
Én sem értem, ráadásul a közhiedelemmel ellentétben, bérekben sincsenek annyira eleresztve.
Ezek tipikusan best cost country irodák.Azokat a munkákat végzik ott a magyarok, ami az amerikai, nyugat-európai népeknek unalmas.
#5 Jaja, hiszen a könyvvizsgálatot azt nem helyben végzik a világ összes országában.. Ne beszélj már baromságokat.
Nyilván a fizetés az elején nem nagy szám, az életed nulla, de néhány év BIG4-os tapasztalattal utána gyakorlatilag bárhová lehet menni.
Nem egy ismerősöm van aki a BIG4 után egy kisebb cégnél gazdasági igazgató vagy vezérigazgató lett.
26 évesen vettek fel big4-hoz kezdőnek. Ugyanez volt velem is, első diploma után mentem a 2.szakra nappalin.
Diplomázás előtt fél évvel vettek fel gyakornoknak, utána főállásba.
Ma már 29 vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!