Milyen kotelezettseggel jar ez a "pozicio"?
Egy cegnel dolgozom, ahol megkertek, hogy tovabb kepzes altal toltsem be en az elsosegelyes poziciojat is
Ez mennyiben valtoztatna meg a jelenlegi beosztasom?
jelentene valami plusszt?
vagy csak egy "barati" plussz feladat lenne ez a szamomra?
Milyen elsősegélyes?
Normál helyeken minden csoportban van LEGALÁBB egy elsősegélynyújtó, aki évente megújítja a tudását 1-1 gyors talpaló képzésen. Jobb helyeken legalább kettő, mert nem túl fair, hogy én bárki életét megtudnám elvileg menteni, de az enyémet nem tudja senki, ha nekem van bajom. Nálunk pl. minden vezető az és mellette 1-1 beosztott munkavállaló is.
Ez nem jár a képzésen kívül plusz feladattal és juttatással sem, mindazonáltal szerintem hasznos. Az ember mindennapjaiban, akár otthon is jól jöhet az éves szinten felelevenített tudás, hogy milyen helyzetben mit kellene tenni. Nekem már több szituban is volt "szerencsém" használni ezt a tudást.
A munkáltató és a környezet jogosan elvárhatja, hogy baj esetén a képzett kollégák tudjanak segíteni a bajbajutott egyénen, de igazából ez komolyabb felelősséggel papíron nem jár. Tehát ha te megpróbáltad a kollégádat újraéleszteni, de sajnos nem sikerül, akkor nem fognak elővenni, hogy ejnyebejnye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!