Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit választanál a két lehetősé...

Mit választanál a két lehetőség közül?

Figyelt kérdés

Adott két állás

1: magasabb brutto és 2 műszak, egyéb juttatások és megbecsülés, 6 éves szerződés

2: egy műszak alacsonyabb fizu, közalkalmazotti státusz és határozatlan idő, kevéssé megbecsült

2010. szept. 9. 10:53
 1/9 anonim ***** válasza:

Én az 1.-t választanám. 6 év hosszú idő, addig valaki nyugdíjba mehet, meghalhat.

A közszférában pedig sztem utána is könnyebben be lehet kerülni.

2010. szept. 9. 12:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy neked mi a fontosabb. Nekem van családom, két gyerekem, így számomra a velük töltött idő a fontosabb, a másodikat választanám emiatt. De én már nem kell semmi nagyobb dologra gyűjtsek, megélni meg ennyiből is meg tudunk bőven.
2010. szept. 9. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:

mekkor a fizetéskülönbség 2 között?

ha nem sok, akkor a 2-dik a jobb

2010. szept. 9. 21:42
 4/9 A kérdező kommentje:

1: brutto 180

2:brutto 130

2010. szept. 10. 12:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem be kell vonni kicsit a politikát....Ha üres az államkassza,a közalkalmazottak tökén(is)csavarnak egyet,nincs emelés,nincs13.havi,nincs kajajegy újabban.

Ha olyan helyen melózol,ugyanazt csinálod napról-napra,évről évre.

Az a br. 50e mellé még egyéb juttatások-ez az anyagiak.

Megbecsülés,esetleg előrelépés-akár tanulmányi v.anyagi vonalon,jó kollegalitás sz.tem sokat számít.

Mi a "bukta",ha az a 6 év mégsem lesz annyi? Bárki részéről.Ez is átgondolandó.

2010. szept. 10. 16:48
 6/9 A kérdező kommentje:

Közben tisztáztam néhány dolgot és így néz ki a két lehetőség:

1: 6 éves szerződés 180 brutto, 2 műszak 13. havi fizu és cafetéria ( menet közben véglegesíthető a szerződés)ez is GYEs-s hely egyelőre.

2: közalkalmazotti munkahely, 6-2 ig munka most elsőképp 3 éves szerződés,mert GYEs hely. F kat besorolású bér ami a mostani besorolásom szerint 135800 brtutto. Nincs 13 havi kevés cafetéria. s nem biztos,hogy 3 év múlva is alkalmaznak.

Ezek alapján én is az elsőt választanám.

2010. szept. 10. 18:55
 7/9 anonim ***** válasza:

a Munka Törvénykönyve szerint maximum 5 évre szólhat a határozott idejű szerződés!!!

ez az 1. számú ajánlatra vonatkozik!

vigyázz a sz.kötésnél

közalaklmazotti állásnál biztos, hogy csak bértábla szerinti bért kapnád? tehát nincs extra munkáltatói kiegészítés? sok helyen bértáblára még pluszban ugyanannyit rátesznek

összességében egyébként

ha visszatér a gyes-es munkavállaló akkor megszünik automatikusan a szerződés

amúgy 6 évre ment gyesre az illető? (első ajánlatnál)

2010. szept. 11. 11:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Az első helyen úgy szól a szerződés,hogy GYEs idejére.. vagyis 6 év mert ikrei vannak akinek a helyére vesznek fel. De azért köszönöm... oda fogok erre figyelni:)
2010. szept. 11. 12:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Mivel Gyurcsányék befagyasztották a bértáblát nincs extra fizu meg semmi juttatás közalkalmazotti helyen. Ez egy kórház.
2010. szept. 11. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!