Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mindig van ez a "mennyit...

Mindig van ez a "mennyit keresel" kérdéskör, de engem sokkal jobban érdekelne, hogy tényleg eltart egy évig is munkahelyet találni?

Figyelt kérdés

Egy olyan cegnel dolgozom, ahogy 20-22 fo az atlagos letszam, de 5 ev alatt 150 fovel dolgoztam.

Sok ember el se jott, sokan par napig dolgoztak, vannak akik par hetig, vannak akik par honapig. Fizikai, szellemi, adminisztracios es vezetoi poziciokban egyarant.

Voltak furcsa emberek, voltak kártékony emberek, voltak egyszerű emberek, alkoholisták is, es olyanok is akik nem csak sodródnak az életükkel. A fizetesekben semmi szisztema nem volt, sokszor ugyanarra a munkara ketszer annyi penzert vettek fel a kovetkezo probalkozot, aztan az utana levot meg kevesebbert mint az elsot.

En úgy vettem eszre hogy sokan több munkahelyen is próbálkoznak, csak valamiert nincs meg az összhang vagy a tolerancia, es azért válnak el az utak.

Ugy mondjuk meg tudom érteni ha valaki egy év alatt sem talál olyan munkahelyet amiben tartósan ott tud maradni es ot is elfogadjak.

Meg biztosan van aki meg nem kell sehova, mert.....itt inkább nem mondok semmit.

2022. jan. 17. 21:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem ha valakinek van valami speciális tudása, és nem akar a szakmáján kívül elhelyezkedni, akkor tarthat ilyen sokáig. Pl. vezérigazgatói állást azért viszonylag ritkán hirdetnek, és általában akkor is inkább belsőst neveznek ki. Ha valaki felsővezetői poziból lett elküldve, neki elég nehéz helyet találni, hacsak nem adja nagyon lejjebb az igényeit.
2022. jan. 18. 11:25
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Vegyészmérnökként 3,5 év alatt találtam munkát.

Másrészről ebben és is "hibás" vagyok, mert 2 olyanra mondtam nemet, ahol kevés volt a fizetés és az albérlet sem jött volna ki, ráadásul az ország másik felén voltak.

A cég telephelyére vonatkozó információ nem volt megadva az álláshirdetésben, sem pedig a fizetés összege, a HR-es interjú másik városban volt és a fizetésre vonatkozóan nem tudott választ adni a hölgy.

Kimondottan felháborító volt, hogy 3 körös interjú volt, ebből 2 Győrben a harmadik meg Székesfehérváron, közben az állás Pakson lett volna. Fizetés bérminimum, 3 műszakos munkarendben. Szállási lehetőségként a munkásszállót ajánlották napi 3000Ft-ért cserében, a szerencsétől függően 3, vagy 4 fős szobában.

Erre a mérnők állásra egy erős NEM-et mondtam és inkább elmentem a lakhelyemen erdészeti segédmunkásnak egy fakitermelésre nettó 12 000Ft/nap, havi 15 nappal ez nettó 180e-es fizetés volt.

2022. jan. 18. 11:57
 13/20 A kérdező kommentje:

9

igen az ilyen erkolcsi csoszokkel tele van a padlas

nem különösebben rengek bele a te kis nebatsvirag stilusu modoros vilagszemleletedbe illetve h en annak nem felelek meg es ezert szegelljem magam mivel engem az elet igazolt nem pedig az hogy mit gondol rolam a te fajtád ;l

2022. jan. 18. 12:45
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
Nagy igazolás, hogy aprópénzért dolgozol úgy, hogy a szakmádban sem tudsz elhelyezkedni. Kár az oktatásodra elbaszott adóforintokért.
2022. jan. 18. 12:48
 15/20 A kérdező kommentje:

mirol beszélsz

en vegig gepeszmernok munkat vegeztem, azon belul is tervezo

de irigykedj csak gyoker

2022. jan. 18. 12:50
 16/20 anonim ***** válasza:
82%

“hat nem tudom en bme gepeszmernok alapdiplomaval 23-24 evesen budapesten otthon ultem masfel evig

aztan protekciobol lett egy helyem ahonnan kirugtak 2 honap utan mert nem voltam tarsasagi vidam ember”

Van ám mire irigykedni :D

2022. jan. 18. 13:06
 17/20 A kérdező kommentje:
hú mekkora oltàs öcsém lemegyek hídba
2022. jan. 18. 16:58
 18/20 anonim ***** válasza:
82%

12-es, hát erről beszélek, hogy hiába képzett valaki, ha kevés az ilyen állás, vagy nem fizetik meg.

Egyébként én is voltam olyan állásinterjún, ahol középvezető pozícióba a munkásszállót tudták felajánlani, közben meg van családom, gyerekeim. Nem tudom, ez másoknál alap, hogy az ember elmegy nettó 250.000 ft-ért a családjától távol, idegenekkel lakni?

2022. jan. 18. 17:56
 19/20 anonim ***** válasza:
60%
Budapest ès az a pár iparosodott megyeszékhely pl:győr szerencsés hely ilyen szempontból. Egy Alföldi régióban simán kinézet, hogy félév után feladja valaki a szakirányú munkakeresést ès vagy elvàllal akármit amit lehet vagy elköltözik szerencsésebb környékre.
2022. jan. 24. 05:53
 20/20 anonim ***** válasza:

"tényleg eltart egy évig is munkahelyet találni?"

Jó munkahelet, megfelelő fizetéssel, kollektívával, és munkarenddel igen.

Pontosabban legalább egy év, mire az ember megállapíthatja, hogy valóban jó-e a munkahelye, vagy inkább csak kompromisszumok halmaza muszájból.

"Csövesmunkát" egy nap alatt találni bárhol ahol van munka és nem egy alvófalu.

2022. jan. 24. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!