Szerintetek érettségi utáni képzéseken miért van korhatár?
Nem rendelkezek még szakmával. Egyetemen nincs korhatár tehát akárhány évesen mehet az ember nappali tagozatra tanulni szakterületet. De az érettségi utáni ilyen 2 éves képzéseknél amit ilyen okj iskolák oktatnak például ilyen a META meg a SZÁMALK is oda csak nappali tagozatra 25 éves korig lehet menni.
Ez szerintetek miért van igy? Nem tök mindegy már hogy érettségi után hány éves valaki mivel az már felnőtt oktatásnak számit.
Nekem nincs munkám és rengeteg a szabadidőm és mégse járhatok nappali képzésre annak ellenére hogy nincs szakmám mert elmúltam 25 éves.
Igy esti képzésre kényszerülők ami hétvégén van és elrontja a hétvégi napomat, ráadásul gyenge oktatás van, "mindenki tanulja meg ahogy akarja" és nem járhatok dolgozni sem mert nincs diákigazolványom. És hiába mondják hogy esti tagozat mellett lehet dolgozni, de nem vesznek fel pont azért mert csak egy érettségim van. Igy munka nélkül teljesen depressziós lettem meg hogy nincs napi tevékenységem. Mit lehet csinálni? Érettségivel sehova sem kellek. Egyetemre meg nem tudtam bekerülni és inkább tanulnék kétkezi szakmát mint diplomát.
26/F
Egyébként az esti képzés mindenképpen fizetős. Akkor érdemes csinálni, hogyha legalább nyomokban közöd van a szakmához pl segédmunkásként dolgozol benne.
Meló az márpedig van. Lehet, hogy a kábelgyárban kell szerelni, de az akkor is van. Mert gondolom azért pénzhiány is van, az is kell a tanuláshoz.
Ne kövesd el a tipikus hibákat, tudom, hogy lehet szakadt BMW-t venni, meg Törökországban nyaralni, neked legyen egy 5 éves célod ezzel.
Van egyébként egy olyan, hogy felősoktatási szakképzés. Ezzel lehet diákmunkát vállalni, és nagyon könnyű bekerülni rá, mert bármely érettségi tárgyadat duplázhatod, nyelvvizsga sem bekerülési követelmény.
Mondjuk én nem dolgoznék mellette. Az első két év a lényeg, ha azt rendesen tanulod, akkor azzal már lehet menni dolgozni.
Bár ha azt mondod, hogy gyenge volt az érettségid, akkor bőven van ott még tanulnivaló. Én is 26 évesen vettem elő Obádovicsot meg az ennyit kellene tudnod sorozatot, mert rá kellett jönnöm, hogy simlizéssel sumákolással semmire sem mész az életben, és nekem akkor már volt egy diplomám.
Mert a "nappali tagozatot" addig támogatja az állam.
Felnőttképzésbe mehetsz, csak fizetni kell, de mindenhol van részlet lehetőség.
Egyébként meg egy OKJ-val betölthetsz úgy 3-7 munkakört, egy alap diplomával meg akár 50+ munkakört.
Van erről is adatbázis ami elérhetőa neten, hogy milyen munkakörhöz milyen végzettség megléte a feltétel.
Szóval gondold át, hogy OKJ-zol-e ebben az új rendszerben 2 évig amikor 3 és fél év alatt akár diplomád is lehet!
Ha kevés a pontod az érettségivel akkor évente kétszer lehet javítóvizsgát tenni akár az összes tárgyból, és be kell iratkoznod valamilyen emeltszintű érettségire felkészítőre, régebben a BME-n volt ilyen.
Ezt azért írtam le csak, mert annó én is az érettségi után 3 évvel jöttem rá (mert a pályaválasztási tanácsadó még ennyit se mondott el), hogy a szar érettségit ki is lehet javítani, és nem végleges valami.
Max fizetni kell a felkészítőre, meg a központi vizsgára tárgyanként pár tízezret.
"3 és fél év alatt akár diplomád is lehet!"
azért ezzel ne nagyon áltassuk a szegény kérdezőt
a műszaki szakoknak 50% körüli lemorzsolódása van, és a maradék sem csinálja meg 7 félév alatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!