Hogy kezelnétek azt a szitut ha megtudnátok hogy egy totál pályakezdő, null kilométeres valaki totál azonos munkakörben és végzettséggel pont ugyanannyit kap mint aki 10+ éve a cégnél van?
Az illető még soha nem dolgozott, ki tudja meddig marad, lehet 1 hónap és itt se lesz. Nagy a fluktuáció. Gyak tapasztalata nulla.
És mégis, forintra ugyanannyit kap, mint aki 10+ éve itt van.
Ezt hogy lehet lekezelni?
"Nálunk nem divat a fizunkat egymás orrára kötni."
Nálunk se "divat", csak én kezelem a bérstatot (is) így mindent látok.
"hogy a pályakezdő többet kap, mint ő?"
Akkor a kérdést se értetted... nem kap többet. Tán olvasd el a kérdést.
Ja és ami rám elmondható az elmondható a cég összes(azonos munkakörű ) dolgozójára.
Mielőtt kitalálnád hogy én (de csak én, naná..) bomlasztom a közösséget stb... na és a többieknek mi a vétkük? mert amit én elmondtam , azt ők is elmondhatják magukról.
"Akár végzettség, kapcsolatok, stb, stb."
Hosszú nyelv, kerek száj, széttett lábak. ismerjük.
Hát nézd, ugyanez másik szempontból is elmondható. Például az én szakmámban néhány éve bevezették azt a modellt, hogy a munkavállaló jobb fizuért és munkabesorolási kategóriáért publikáljon, járjon továbbképzésekre, stb.
Full logikus amúgy, hogy 40 év munkaviszony alatt képezze valami magát, ez be is látható. Mégis vannak azok a feudális bunkók, akik egy szakkönyvet nem vettek 30 éve a kezükbe, lövésük sincs az aktualitásokról, szakmailag a múlt században élnek, mégis ők vannak felháborodva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!