Hogy kezelnétek azt a szitut ha megtudnátok hogy egy totál pályakezdő, null kilométeres valaki totál azonos munkakörben és végzettséggel pont ugyanannyit kap mint aki 10+ éve a cégnél van?
Az illető még soha nem dolgozott, ki tudja meddig marad, lehet 1 hónap és itt se lesz. Nagy a fluktuáció. Gyak tapasztalata nulla.
És mégis, forintra ugyanannyit kap, mint aki 10+ éve itt van.
Ezt hogy lehet lekezelni?
Ezert nem szabad 10 evig egy helyen dolgozni
3-4 evente munkahelyet váltok
Ennyit számítanak a kapcsolatok, mondaná bárki zsigerből. Viszont lehetnek más okai is akár, ami megdobhatja a fizut:
- Nyelvvizsga pótlék
- Suli mellett elkezdett dolgozni már. (Tehát nem annyira “nullkilométeres”.)
- Ha olyan a munkakör, a sávos fizetésemelés is lehet az oka. (Tudtad pl., hogy tanárok 8-10 év tapasztalattal is kereshetnek annyit, mint egy pályakezdő, ha nem lépnek fel ped II. kategóriába?)
Engem amúgy nem izgatna. Esetleg azon gondolkoznék el, hogy én mennyire vagyok jó munkaerő. És hogy miért turkálok más pénztárcájában, ha elégedett vagyok a presztízsemmel és a keresetemmel.
abba gondolj bele, ha valaki 10+ éve ott van és alig emelkedett a fizetése az elég cinkes
sok esetben van olyan, hogy aki ott van 5-6 éve kevesebbet kap, mint egy új, hogy miért? mert azóta az árak, bérek változtak, csak akik ott voltak nekik nem volt emelésük
emiatt sok esetben az újak többet is kapnak, mint akik ott vannak régóta
Amugy a munkahely is szar hogy nem becsuli meg a huséget
Ahol most dolgozok 10 ev utan adnak brutto 50 ezer Ft bonusz
10 ev utan legalabb 2-3 milliot kene adniuk nem szaros 50 ezret
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!