Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Informatikai területen létezik...

Informatikai területen létezik egyáltalán introvertált munkakör?

Figyelt kérdés

Ahol nem kell emberekkel beszélni és kapcsolatban lenni vagy legalábbis nagyon minimálisan, de az is egyszerű, egyenes és érthető kommunikáció nem pedig ilyen nyakatekert consulting meetings vagy projektmegbeszélések.

Elég érdekes, hogy az informatikáról/programozókról mindenkinek a gyík/antiszoc ember jut eszébe miközben fullra az ellentéte, hiszen a "gyík" programozóktól is elvárják a folyamatos, stabil angol nyelvtudást hiszen nem elég dokumentációt tudni olvasni, de ügyfelekkel is kapcsolatot kell tartani, megérteni az igényüket egy szoftverrel kapcsolatban és konzultálni a kollégákkal a feladatokról (mindezt 90%-ban angol nyelven ami még nehezebb).

Kérdezem én: akkor létezik egyáltalán introvertált (ha szőrszálhasogatóak vagytok, akkor nevezzétek antiszocnak tudom mi a különbség a kettő között amúgy) munkakör informatikai területen, ahol nincs jelentősége a kommunikációnak?

2022. jan. 16. 16:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Pont ma volt egy állásinterjúm, ahol elhangzott a kérdés: "Te amolyan magányos farkas vagy a munkában?" Öreg róka vagyok, tudtam, azt akarja kideríteni, hogy szeretek-e másokkal együttműködni, vagy inkább individualista módon dolgozom. Régen (20-30 éve) ismertem olyan (nagyon jó) fejlesztőket, akik egyedül programoztak, másokkal nem nagyon kellett kommunikálniuk, valamiféle "guru" atmoszféra vette körül őket, és egész nap csak a hátukat látta az ember. Ők eredendően introvertáltabb beállítottságúak voltak, aki extrovertált, az jellemzően inkább olyan területet választ, ahol jön-megy, intézkedik, szövegel, pl. rendszerszervező.

HR berkekben ma már a varázsszó a "team-player" és ezt sokféle, ellentmondásos módon értelmezik. A jellemzően introvertált fejlesztőnek is jó azt a látszatot kelteni (főleg a kiválasztási folyamat alatt), hogy ő szeret együttműködni, továbbá igényli a közös kávézásokat, ebédeléseket, csapatépítéseket, mert ellenkező esetben könnyen "kigolyózzák".

2022. jan. 19. 12:13
 12/13 anonim ***** válasza:
Ügyfelekkel eleve nem kellene kapcsolatot tartani egy szoftverfejlesztőnek, nem az ő dolga lenne, bár tudom, hogy van ilyen.
2022. jan. 19. 12:17
 13/13 anonim ***** válasza:
De vannak helyek, ahol egyáltalán nem kell tudni angolul kommunikálni, legfeljebb az angol szakmai anyagot olvasni. Az élőbeszéd csak a multicégeknél elvárás.
2022. jan. 19. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!