Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 1milliós nettó profit vállalko...

1milliós nettó profit vállalkozóként havonta, vennél lizingre autót?

Figyelt kérdés

Egyénivállalkozóként dolgozom mint szoftverfejlesztő, átlagosan 1millió nettó a bevételem(összes) kiadásom: albérlet 150k, kaja 70k,egyéb:30k.

16milliós autóról lenne szó(skoda)

2022. jan. 16. 08:34
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
De ez a használtpiac miért ennyi 'menő' nem lehet szalonautót vásárolni? Most így az alacsonyabb árfekvésű suzukikat is nézegetem 4millió körül van az új ára.
2022. jan. 16. 13:18
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Azért ilyen menő, mert ha nem tudod elszámolni a vállalkozásba az új autót, akkor egy pénzügyi katasztrófa az egész ügy.

Megveszed 16 millióért, fél év múlva 12-t ér, 3 év múlva, pedig 8-t, 4 múlva 6-t.

4 év alatt vesztesz 10 millió forintot.

Megveszed használtan, 6-7 millióért, akkor 4 év múlva még mindig ér 2,5-3 milliót.

3 vs 10 millió.

7 millió forint különbség.

2022. jan. 16. 13:26
 23/39 anonim ***** válasza:
#14 Lehet ilyen autód. De sosem lesz racionális számodra újonnan egy 15-6 milliós vas ha ennyi a jövedelmed. Az ilyen autó cégeknek és olyan magánszemélynek való, aki a saját cégéből vett fizetéséből és osztalékból ki tudja fizetni egy összegben. De még ezekben a körökben sem jellemző, pont azért amit kifejtettek a fórumtársak. Nagyon magas az értékvesztése, pénzügyi szempontból egy ilyen autó a létező legrosszabb potenciál. Akinek van pénze és tudja is kezelni azt, nem fog szalonból saját névre kihozni egy 15 milliós Skodát.
2022. jan. 16. 13:58
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Dupláját keresem, vagyonom is több, 22 vagyok csak, de mégis egy 10+ éves dpf nélküli dízel kotlával járok. Én nem csinálnék ekkora hülyeséget a helyedben.
2022. jan. 16. 14:05
 25/39 anonim ***** válasza:

19 vagyok. Amúgy egyáltalán nem vagyok használtautó párti, szerintem egy kalap szar az egész ha piac, az összes eladó sumákol, óràt állít, átver. Én már csak új autót vennék, de abból alsó kategóriásat, 5-6 millió a max. És mindezt azért, hogy ne verjenek át és ne költsek még egy vagyont szervizre.

De én már hét éve folyamatosan vezetek, van pár tízezer km a lábamban, két éve vettem az autómat, előtte elnyűttem két használtam. Kicsit meghúztam, karcolgattam őket, aztán mikor már volt elég gyakorlatom, vettem egy olcsóbb újat.

Amúgy lehet itt amortizációval meg miegymással számolgatni, de teljesen felesleges, mert ha nem vállalkozásba veszi az ember, akkor egy fillér hasznot sem fog hozni, ez csak egy kényelmi eszköz. Innentől a pénztárcád dönti el, hogy te mennyit akarsz áldozni a kényelmedre. Hasonlóan keresek, de nekem a 16 misi az egy vidéki garzonlakás ára, nem egy autóé.

2022. jan. 16. 15:07
 26/39 anonim ***** válasza:

milyen SKODA ez, hogy 16 millió?

Azért már kapsz egy mercit... ne vicceljünk már.

Amúgy a te életviteledhez tök felesleges, otthon vagy egész nap.

Én a helyedben egy fasza régebbi autót vennék, 5-6 millás kategóriából, amiben paci is van rendesen

2022. jan. 16. 16:33
 27/39 A kérdező kommentje:
Rs octavia.(automata)
2022. jan. 16. 16:36
 28/39 anonim ***** válasza:
Értelmetlenseg ennyi pénzt kiadni Skodára, inkább Volkswagen vagy Audi de jóval 10 millió forint alatt
2022. jan. 16. 16:43
 29/39 anonim ***** válasza:

rs octáviával azért már arrébb lehet állni :)

Esetleg 2-3 évesként megvenni?

[link]

[link]

2022. jan. 16. 16:53
 30/39 A kérdező kommentje:
Baromira tetszik :)
2022. jan. 16. 16:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!