1milliós nettó profit vállalkozóként havonta, vennél lizingre autót?
Egyénivállalkozóként dolgozom mint szoftverfejlesztő, átlagosan 1millió nettó a bevételem(összes) kiadásom: albérlet 150k, kaja 70k,egyéb:30k.
16milliós autóról lenne szó(skoda)
Azért ilyen menő, mert ha nem tudod elszámolni a vállalkozásba az új autót, akkor egy pénzügyi katasztrófa az egész ügy.
Megveszed 16 millióért, fél év múlva 12-t ér, 3 év múlva, pedig 8-t, 4 múlva 6-t.
4 év alatt vesztesz 10 millió forintot.
Megveszed használtan, 6-7 millióért, akkor 4 év múlva még mindig ér 2,5-3 milliót.
3 vs 10 millió.
7 millió forint különbség.
19 vagyok. Amúgy egyáltalán nem vagyok használtautó párti, szerintem egy kalap szar az egész ha piac, az összes eladó sumákol, óràt állít, átver. Én már csak új autót vennék, de abból alsó kategóriásat, 5-6 millió a max. És mindezt azért, hogy ne verjenek át és ne költsek még egy vagyont szervizre.
De én már hét éve folyamatosan vezetek, van pár tízezer km a lábamban, két éve vettem az autómat, előtte elnyűttem két használtam. Kicsit meghúztam, karcolgattam őket, aztán mikor már volt elég gyakorlatom, vettem egy olcsóbb újat.
Amúgy lehet itt amortizációval meg miegymással számolgatni, de teljesen felesleges, mert ha nem vállalkozásba veszi az ember, akkor egy fillér hasznot sem fog hozni, ez csak egy kényelmi eszköz. Innentől a pénztárcád dönti el, hogy te mennyit akarsz áldozni a kényelmedre. Hasonlóan keresek, de nekem a 16 misi az egy vidéki garzonlakás ára, nem egy autóé.
milyen SKODA ez, hogy 16 millió?
Azért már kapsz egy mercit... ne vicceljünk már.
Amúgy a te életviteledhez tök felesleges, otthon vagy egész nap.
Én a helyedben egy fasza régebbi autót vennék, 5-6 millás kategóriából, amiben paci is van rendesen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!