Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Amerikában tényleg csődbe...

Amerikában tényleg csődbe mennek az átlag polgárok életükben többször is?

Figyelt kérdés
Amerikában más a gondolkodás a hitelekről meg a befektetésekről? Sok filmben az a látszat van, hogy az eladósodás, hitelből-jelzálogból befektetés átlagosnak számít amerikában. Egy átlag család akár millió dolláros jelzálogot is felvesz a nagyobb ingatlanra. Erről hol lehet bővebben olvasni?

2022. jan. 8. 21:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
22%
Igen, tudom, hogy a saját ingatlant a media befolyására elkezdték lenézni mert szeretnék ha az emberek földönfutók lennének. Nyugi, az eszesebbjének ott is van.
2022. jan. 9. 11:04
 12/20 anonim ***** válasza:
65%
Miért leszel földönfutó ha nincs saját ingatlanod? Nem mindenki gondolja úgy, hogy csak a materiális érték az ami járható út hogy kamatozzon a pénze. Egy középosztálybeli német család simán megengedhet magának egy házat, de nem azért nem vesznek mert nincs rá pénzük hanem mert ilyen a mentalitásuk.
2022. jan. 9. 11:36
 13/20 anonim ***** válasza:
56%
Bármikor lehet valaki beteg, munkanélküli, nyugdíjas. A saját ingatlan egy értéktartó, biztonságos befektetés. Ha telek/kert is van hozzá, akkor önellátó lehet. A korona alatt is látható volt, hogy állásukat elveszítve mennyien nem tudták fizetni az albit és kényszerültek vissza a szülők örök(!)lakásába. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha a szülők is utcára kerülnek.
2022. jan. 9. 12:28
 14/20 anonim ***** válasza:
96%

Házvásárlásnál 2% önerőt kérnek, esetenként olcsóbb így lakniuk fizetve a hitelt, mint albérletben élni, megszűnik a munkahelye, akkor csődöt jelent, mikor talál ismét munkát újból belefog.

Havi 2000 dolláros fizetés alatt jár havi 450 dollár élelmiszerjegy + 400 dollárnyi lakhatási + negyedévente adható 500 dollár pl. mosógépcserére, stb., hiszen rászorulónak számítanak!

A nagy gond náluk, hogy 100-ból átlag 97-en fogyasztanak drogokat alkalmi jelleggel és 42-en pedig napi szinten.

Megtakarítani nem szokás, élj a mának elv! 94%-nak semmilyen megtakarítása nincsen és a munkájuk elvesztése esetén búrul a piramis.

2 rendőrt (egyik mexikói, másik egy fehér) felfüggesztettek 2 hónapra fizetés nélkül, mert az volt a hobbijuk, hogy kocsival kergettek négereket és fejenként leadnak a célpontra 3-3 lövést sokkolóval döntötték el, hogy melyikük fizeti az aznapi kocsmázást. Közel fél évnyi célba lövés után azon buktak meg, hogy bekapcsolva maradt a saját kamerájuk és felvették az egészet.

Hiába volt éves 180-230e dolláros fizetésük, nem volt annyi megtakarításuk, hogy ne árverezzék el mindenüket.

Az átlag amerikainak olyan a mentalitása, mint a hangya és tücsök mesében levő tücsöké.

2022. jan. 9. 13:18
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Évi 180-230.000 dolláros rendőri fizu.

Máshol hazudj.

Troll.

2022. jan. 9. 15:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kezdő fizetés 72k + extra benefits (40-250k), ez tartalmazza a lakhatást, utazási költséget, teljes orvosi ellátást és a biztosítást az egész családnak, ingyenes ügyvéd, stb. + 120 dollár/óra a túlóra

[link]

Itt meg lekérheted a pontos összeget, kiegészítve az összes prémiummal, stb.

[link]

2022. jan. 9. 16:19
 17/20 anonim ***** válasza:
82%

#4 vagyok.

Hát én sok rendőrt nem ismerek, de egyik kollégám férje az és még a 60K sincs meg neki....

"Havi 2000 dolláros fizetés alatt jár havi 450 dollár élelmiszerjegy + 400 dollárnyi lakhatási + negyedévente adható 500 dollár pl. mosógépcserére, stb., hiszen rászorulónak számítanak!"

Ez melyik state-ben van? Nagyon érdekelne, mert nálunk nincsen. Lehet oda lenne érdemes költöznöm :D

"A nagy gond náluk, hogy 100-ból átlag 97-en fogyasztanak drogokat alkalmi jelleggel és 42-en pedig napi szinten."

Ezzel viszont egyáltalán nem értek egyet. Szerintem itt több az alkalmi marihuána használó, de ilyen jellegű drogfogyasztás még Brooklynban sincsen...

Hol laksz kedves válaszoló? Kíváncsi vagyok melyik county-ban ilyenek a körülmények. Mert az persze világos, hogy az USA egyes részein tök más a norma, de ez még ennyi év után engem is meglepett.

2022. jan. 9. 19:06
 18/20 anonim ***** válasza:
2022. jan. 9. 19:21
 19/20 anonim ***** válasza:
75%

A kommentekbol latom, ki az aki nem tudja mit beszel es ki az aki el/elt amerikaban.

A GMC Yukon nem alap az amerikaiaknal. Eleve a GMC a Chevroletnek a premium markaja, tehat nem a legolcsobb auto, foleg nem a szegenyek autoja. Van itt is 4 hengeres auto boven, az en autom is teljesen atlagos, alacsony fogyasztasu. Ha leveszem a rendszamtablat aligha mondod meg hogy amerikaban van forgalomban.

Szinte minden amerikainak van hitele es vannak akik abba a csapdaba esnek hogy tobb hitelt vesznek fel mint amennyit vissza tudnak fizetni.

Azert latod hogy jol elnek az emberek mert a hazat, autot altalaban hitelre veszik, ellenben a magyarokkal akik probalnak inkabb keszpenzert venni autot es ha lehetoseguk van ra akkor hazat is. Amerikaban siman kihozol a szalonbol egy uj autot hitelre, nem kell hozza mernoki fizetes.

Lakashitelhez nem kell sok onero, csak nehany szazalek es a kamatok is kedvezoek. En is hitelre vettem a hazam, onerot szinte nem is tettem bele, a kamat is alacsony.

Itt mindent lehet hitelre fizetni. Sok embernek nincs is sporolt penze mert ugy osztja be a penzt hogy elmegy a kiadasaira, hiteleire. Aki tobbet keres az tobbet is kolt, tehat hiaba keres valaki 100.000 dollart evente, lehet nincs neki tobb sporolt penze mint annak aki 30.000et keres evente.

Szerintem ha egy csaladnak annyi sporolt penze van amibol 2-3 honapig megel, ha elveszti a csaladfo a munkajat akkor nincs gond. Ha valami nagy koltseg beesik akkor hitelre lehet fizetni, akar adotartozast vagy korhazi szamlat is.

2022. jan. 9. 20:12
 20/20 Hintalow ***** válasza:
100%
Őőő, szerintem elèggè fèlrementek a válaszok, azèrt tudnak "csődbe menni" az átlag polgárok ott, mert a kinti jogban lètezik a magáncsőd intèzmènye, mìg nálunk ha valakinek kisiklik az èlete, az csak simán az utcára kerül.
2022. jan. 10. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!