Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A jogászok nagyrésze miért...

A jogászok nagyrésze miért megy el közigazgatásba dolgozni, ha pll. ügyvédként többszörösét is megkereshetnék?

Figyelt kérdés

2021. máj. 18. 16:00
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
95%

Az ügyvédi pálya nem olyan könnyű, mint amilyennek tűnik.

Sok idő kell, mire "neve" lesz az ügyvédnek, kialakul az ügyfélköre, cégek szerződnek vele....stb

2021. máj. 18. 16:03
 2/26 anonim ***** válasza:
94%
Sokuk fejében meg se fordul, hogy ne alkalmazottak legyenek valahol, hanem saját praxist indítsanak. Akinek a biztonság és a stabilitás a fő szempont, annak egy közigazgatási meló nem rossz, onnan aztán tényleg soha nem rúgnak ki és nyugdíjig ott dolgozhatsz.
2021. máj. 18. 16:18
 3/26 anonim ***** válasza:
94%

A közigazgatás nem monolit dolog, szakmailag teljesen más gyámügyi előadónak lenni Soroksáron, mint a PM-ben vezetni egy adókkal foglalkozó osztályt.

Az ügyvédjelölti pálya az elején nagyon rögös, ezért sokan azt gondolják, hogy inkább valami nyugisabb helyen szereznek érdemi tapasztalatot, utána menne át magánszférába. Ez nyilván gyámügyi előadóként annyira nem egyszerű, de mondjuk egy jó NAIH tapasztalattal kellemesebb állások nyílnak meg.

Másrészt ügyvédként sem keres valaki "milliókat". A nem jó ügyvédek egy része bizony napi megélhetési gondokkal küzd. Ennél azért csak jobb a havi fix stex.

2021. máj. 18. 16:18
 4/26 A kérdező kommentje:
De most a közigazgatásba fizetnek havi 160 ezret és valaki ezt választja 5 év egyetem után?
2021. máj. 18. 16:25
 5/26 anonim ***** válasza:
egy gagyibb irodában az ügyvédek is annyit fizetnének szívesen a jelöltkének.
2021. máj. 18. 16:33
 6/26 anonim ***** válasza:
87%
4: de ha bejut a kormányzati igazgatásba, akkor kereshet annyit, mint a versenyszférában...
2021. máj. 18. 17:22
 7/26 A kérdező kommentje:
Hogy keresne annyit? Kormányzati igazgatásban is kb fele annyit keresnek, mint egy pályakezdő a versenyszférában
2021. máj. 18. 18:12
 8/26 anonim ***** válasza:
89%
Én közigben nettó 230at keresek mint kezdő. Haverom egy biztosítónál kezdőként kap nettó 280at. Nem állítom, hogy nincs olyan.....de az én haveri/baráti körömben kezdőként senki se kap nettó 200nál kevesebbet. Ami egyébként nem sok..... nagyon nem sok. Milyen az a terület ahol nettó 160 a kezdő jogász bér?
2021. máj. 18. 18:54
 9/26 anonim ***** válasza:
36%
Mert tegnert lehet rekeszteni a jogászokból, főleg a női jogászokból. Mondom ezt úgy, hogy én máshol végeztem egyetemen, velem együtt több tucat nő is végzett. Aztán néha ránézek a facees adatlapjukra, és minden 3. nak már ott van a jogi diploma a kezében. Holott tudom, hogy egy Petőfi verset sem tudna hiba nélkül megtanulni, meg végigbukdácsolta az egyetemet, ahol annó végeztünk (nem műszaki, se nem orvosi). Ennyit a jogászok feléről. Tisztelet a kivételnek, mert vannak köztük is értelmesek, csak ugye totál felhígult a pálya, az nem végzi el, aki nem akarja, vagy nem érdekli.
2021. máj. 18. 18:54
 10/26 anonim ***** válasza:
36%

Én közigben nettó 230at keresek mint kezdő

közig, gyere el keletre kisebb városba, vagy körzeti településre. Nagyon nem lesz az 230.

2021. máj. 18. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!