Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha jelentkezek a munkaügyi...

Ha jelentkezek a munkaügyi hivatalhoz, kiközvetíthetnek közmunkára, diplomával?

Figyelt kérdés
Bejelentkeztem munkakeresésire. Igaz, hogyha nem fogadok el valamit elveszik a segélyt?

2022. jan. 6. 21:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Az számít valamit, hogy a lapra ráírtam, a min. bérigényemet? A kitöltendő papírokon volt ilyen kérdés is.
2022. jan. 6. 23:18
 12/17 anonim ***** válasza:
54%
Tőlem is megkérdezték, mondom minimum 200 nettó. Erre korábban 2020-ban egyedüli lehetőség a honvédségi behívó volt... utána egyből kiraktak, mert elsőnek csak egy "tályékoztatásra" kellett volna elmennem, ami kötelező volt.
2022. jan. 6. 23:25
 13/17 anonim ***** válasza:
61%
A faxt a 2es meg a 3as bar.omságokat ír, csak a rossz indulat van ezen az oldalon. Én tavaly előtt nyáron mentem munkaügyi kp.-ba és nem vártak el közmunkát! Kitöltettek egy rakat papírt, le kellet adni a munkahelyekről a dolgokat, elmondják mit kérnek, elbírálják és a szerint fognak pénzt adni. Kapsz egy kis könyvet, amiben megadják az első megjelenési időpontot, amikor majd be kell menned hozzájuk. Nekem 3 hónapig küldtek pénzt és 4. hónapban kellett bemennem csak. Szóval sok mar.ha van itt is aki félre tájékoztattak. Közmunkát ne fogadj el, ha minimum 1 éves munkaviszonyod volt jár a járadék!
2022. jan. 7. 07:03
 14/17 anonim ***** válasza:
54%
Vagy te még nem dolgoztál semennyit? Mert akkor elnézést egészen más a helyzet, akkor nem jár járadék. 13as voltam
2022. jan. 7. 07:05
 15/17 anonim ***** válasza:
60%

Ha előtte dolgoztál és jogosult vagy rá, akkor jár az álláskeresési. Amíg azt kapod a tb-d is rendezve van, meg nem bacogatnak a közmunkával sem. Ha nem dolgoztál előtte, akkor nem jár semmi, max azért éri meg regisztráltnak lenni, mert ha több hónapig nincs semmi és valaki felvesz, mint tartósan álláskeresőt, akkor jár neki valami kedvezmény utánad. Van diplomás közmunka, általában hivatalokba szoktak kiközvetíteni, nem is teljes munkaidőbe, meg általában határozott időtartamra.

Viszont nehezen hinném el, hogy egy közgáz mesterdiplomával ne tudj elhelyezkedni 1-2 hónapon belül.

2022. jan. 7. 08:07
 16/17 anonim ***** válasza:
71%
Néha kiküldtek diplomás közmunkára, mivel alkalmi munkából az ottani bér két-háromszorosát kerestem, mindig megbeszéltem az illetékessel, hogy írják a papíromra, "nem alkalmas" vagy "már betelt".
2022. jan. 7. 08:43
 17/17 anonim ***** válasza:
80%
8# a közfogis bér közel sincs a minimálbérhez, irodán 130e a bruttó a 8 órás munkára, a munkavezető kap pár ezerrel többet, de irodán az ritka.
2022. jan. 7. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!