Gazdálkodási és menedzsment alapszak. Hova tudnak elhelyezkedni? Mik lesznek Ők pontosan?
#10: Lol amúgy pont mindkét szakot végzem egyszerre, szóval első kézből tudom, hogy a gazd.men az értelmetlen. A szakleírás pedig pont ezért nem mérvadó, oké, hogy most ránéztél, hogy itt is van matek, meg ott is, csak pl. a gazdmenes matek/stat/közgáz sokkal könyebb.
Projektmenedzsmentet,döntéselméletet, stratégai tervezést. Ezek ilyen 1 nap alatt megtanulható dolgok.
MBA az mester szint, azt írtam is előbb, hogy ott van értelme az ilyeneknek amikor ért is már valamihez az ember.
Az a stat nehezebb, amire együtt járnak az emberek a két szakról.
Jaix, nem lehetsz ekkora sajttorta.
A gazdálkodás és menedzsment önmagában elég kevés.
Ha mesterszakot nem akarsz, nem tudsz csinálni akkor a pénzügy és számvitel sokkal jobb.
De ha van módod, képességed mesterszakra, akkor a GM alapszak is tökéletes.
Ezen túlmenően, ami fontos, a munkaképes angol, pozíciótól függően akár C1, de B2 is van ahova elég, csak az legyen stabil, valódi tudás. (Azért inkább C1.)
Már az egyetem alatt minél több szakmai gyakorlat, nem a kötelező rövid.
És a gyakorlat legyen valódi, ahol látsz, tanulsz is valamit, nem csak aktatologatás.
Illetve minél nagyobb cégnél.
Az sem mindegy, hogy hol végzed. Hiába tagadják sokan, a pályád elején még ez is számít. 10 év múlva persze semmit nem fog, ezt aláírom. Most még igen.
Legjobb a Corvinuson. De a BGE, BME is nagyon jó.
Ha valamit tényleg el akarsz érni, sokkal jobb ha már most Budapestre mész, azért is mert jobb gyakornoki helyek 99%-ban ott vannak. És utána majd dolgozni is úgy is ott fogsz, ha normális jó állást akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!