Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közgazdászok (frissen végzette...

Közgazdászok (frissen végzettek főleg) általában jól, kielégítően beszélnek angolul vagy sem? Mennyire kell amúgy? (Nem idióta kérdés akar lenni, részeltek lenn.)

Figyelt kérdés

Tudom, így idiótán hangzik, de nem az.

Természetesen ki így, ki úgy, meg második, esetleg harmadik nyelvet is.

Én most nem erre kérdeznék rá.

Hanem a neten sokfelé olvastam, sőt még élőben is hallottam ettől-attól mindkét végletet meg közte is véleményeket.

Sok olyan vélemény van, hogy Magyarországon sajnos még a fiatal közgazdászok sem beszélnek jól, még manapság sem.

Akár olyan megfogalmazásban is lehet olvasni, hogy "hol találni angolul magas szinten beszélő juniort ugyan mégis?" vagy pl. "a nemzetközi gazdaság szak azért jó mert legalább nyelvet jól beszél aki ott végez, ez a legnagyobb érték, mert amúgy nagyon gyengén beszél a többség".

Van a másik véglet aki állítja, hogy az interjú angolul van, fel sem vennék nélküle. Vagy az interjú magyarul van ,de az első nap kirúgták volna, mert rögtön kiderült volna, hogy nem tud teljesíteni, ha nem beszél magas fokon angolul.

Ma már alap.

Egy normális közgazdász állásnál természetes, szó sem lehet róla felsőfokú angol nélkül, stb...

És van köztes álláspont is.

Tudom, azt fogjátok mondani, hogy munkakör függő.

Igen, csak én azonos munkakörökről, vagy hasonló feladatkörökről beszélek. Nagyvállalatoknál.

Hogyan lehetne ebben tisztán látni?

Bocsánat a hosszú kérdésért, rövidebben nem tudtam volna kérdezni.

2022. jan. 2. 21:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék degradáló lenni, de a legtöbb csoporttársam majdnem a béka segge alatt volt angolból (pénzügy-számvitel)

Sajnos sokan még az A2/B1 szintjét sem nagyon tudták megugrani. A szakmai nyelv megtanulása nem azért okozott gondot, mert túl sok volt az idegen szó, hanem azért, mert egy egyszerű mondat összerakása sem ment a csoport 80%-ának.

Olyan mondatokat mondtak néha, hogy "My favourite subjects is a finance" és még nagyon sok hansonlót. Ezek után a tanár hiába próbált nyelvtanozni, az alapok nem igazán voltak meg, emiatt lemaradtak és a zh-k kín és szenvedés volt számukra.

Szóval, nekem az a tapasztalatom, hogy sajnos elég sok közgazdász nincsen nyelvileg azon a szinten, mint ahol illene ebben a szakmában lenni, főleg diplomásként. Természetesen vannak kivételek, de az én környezetemben sajnos ez volt az átlag.

2022. jan. 31. 21:08
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj akinek gyerekként elhanyagolták az angol tudását (az iskolái, a szülei) annak felnőttként már elég nehéz visszajönni. Én is nagyrészt azért beszélek jól angolul és lett 18 évesen felsőfokúm, mert a szüleim figyeltek arra, hogy nyelvileg erős iskolákba járjak és mondogatták sokszor, hogy ezzel tényleg foglalkozzak. Jó persze aztán én raktam bele a tanulást, az érdeklődést, de 8-18 évesen ezerszer könnyebb megtanulni egy nyelv alapjait, mint felnőtt korban (ide értendő az egyetemista kort is már).
2022. febr. 1. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!