Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most akkor a kamionozás a...

Most akkor a kamionozás a világ legjobb/legjövedelmezőbb melója vagy sem?

Figyelt kérdés

[link]

Ez a pali arról beszél, hogy svájci cég fizeti a kamionos jogsit, a B1 nyelvvizsgát, szerez neked szállást is csak dolgozz náluk 4500 euróért...

Kinek nem érné meg?

Komolyan ilyen lehetőségek/pénzek vannak a kamionozásban? Ha igen, akkor miért van mégis ekkora munkaerőhiány a szektorban?

Ráadásul nem is igazi szakmáról beszélünk, amit csak 2-3 év alatt lehet kitanulni hanem pár hónap alatt már lehet szelni az utakat.

Szóval ilyen jó feltételekkel nagyon hamar egyensúlyba kellett volna állnia a kerelet-kínálatnak mégis már 2-3 éve (vagy régebb óta) folyamatos sofőrhiány van.

MI AKKOR AZ IGAZSÁG?!

2022. jan. 2. 20:59
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Bocs 4500 FRANK, elírtam!
2022. jan. 2. 20:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel nem hiszem hogy csinálnám. Nem nagyon mozgat a kamionos élet.

Akinek van hozzá affinitása, hát az csinálja.

2022. jan. 2. 21:01
 3/11 A kérdező kommentje:
#2: Mi a negatív oldala?
2022. jan. 2. 21:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Pro és kontra érvek ezerszer le voltak írva itt is. Olvass vissza.

Ha úgy nézed, hogy 8 általánossal lehet ennyi pénzt keresni, nyilván baromi jó lehetőség.

2022. jan. 2. 21:47
 5/11 anonim válasza:
100%

legnagyobb hátránya hogy kb egész életedben a kamionban kell ülni (már ha egész életedben kamionozol), nagyon kevés idő marad magadra, családra, hobbira

ha viszont 1-2-3 évre tervezi az ember amíg megszedi magát pénzel házra meg kocsira úgy jó ötlet

2022. jan. 2. 21:47
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Max. úgy csinálnám én is, hogy 2-3-5 évig, amíg meg nem szedem magam pénzzel ebből. De ilyen munkával nem lehet normális családi életet élni, nem igazán lehet megállapodni, előre tervezni az emberi kapcsolatokban.
2022. jan. 2. 22:09
 7/11 anonim ***** válasza:
91%

Ha nincs családod, sem szociális életed és nem zavar, hogy egy évben az 52 hétből 42-t úton vagy és alig látod az itthoniakat, akkor álommeló!

Nem hiába nem találnak embert ennyiért sem, az emberek többségének van élete.

2022. jan. 3. 08:34
 8/11 A kérdező kommentje:

Akkor elmondható, hogy tökéletes introvertált munka? Vagy azért nem annyira?

Kamionosnak milyen szinten kell tudni idegennyelvet? Az nagyon nem megy nekem (gyenge B1 angol).

2022. jan. 3. 18:08
 9/11 anonim ***** válasza:

#8: Én pl. introvertált vagyok, de nem csinálnám a kamionozást, max ideiglenes jelleggel.

A nyelv nem szigorú feltétel, de azért angolul/németül illik legalább annyit makogni, hogy a szállítólevél kitöltésénél az alapvető dolgokat tudd tisztázni és szükség esetén útbaigazítást kérni (mert a GPS nem mindig találja meg a céget és lehet olyan eset, hogy úgy vinne, hogy csak személyautóval férnél el)

2022. jan. 3. 18:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Azért annyi nyelvtudás kell, hogy el tudd makogni milyen árut hozol/viszel, ha valami gondod van, megértesd magad.

(Az introvertált továbbra sem egyenlő azzal, hogy teljesen elszigetelődik)

2022. jan. 3. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!