Most akkor a kamionozás a világ legjobb/legjövedelmezőbb melója vagy sem?
Ez a pali arról beszél, hogy svájci cég fizeti a kamionos jogsit, a B1 nyelvvizsgát, szerez neked szállást is csak dolgozz náluk 4500 euróért...
Kinek nem érné meg?
Komolyan ilyen lehetőségek/pénzek vannak a kamionozásban? Ha igen, akkor miért van mégis ekkora munkaerőhiány a szektorban?
Ráadásul nem is igazi szakmáról beszélünk, amit csak 2-3 év alatt lehet kitanulni hanem pár hónap alatt már lehet szelni az utakat.
Szóval ilyen jó feltételekkel nagyon hamar egyensúlyba kellett volna állnia a kerelet-kínálatnak mégis már 2-3 éve (vagy régebb óta) folyamatos sofőrhiány van.
MI AKKOR AZ IGAZSÁG?!
Én speciel nem hiszem hogy csinálnám. Nem nagyon mozgat a kamionos élet.
Akinek van hozzá affinitása, hát az csinálja.
Pro és kontra érvek ezerszer le voltak írva itt is. Olvass vissza.
Ha úgy nézed, hogy 8 általánossal lehet ennyi pénzt keresni, nyilván baromi jó lehetőség.
legnagyobb hátránya hogy kb egész életedben a kamionban kell ülni (már ha egész életedben kamionozol), nagyon kevés idő marad magadra, családra, hobbira
ha viszont 1-2-3 évre tervezi az ember amíg megszedi magát pénzel házra meg kocsira úgy jó ötlet
Ha nincs családod, sem szociális életed és nem zavar, hogy egy évben az 52 hétből 42-t úton vagy és alig látod az itthoniakat, akkor álommeló!
Nem hiába nem találnak embert ennyiért sem, az emberek többségének van élete.
Akkor elmondható, hogy tökéletes introvertált munka? Vagy azért nem annyira?
Kamionosnak milyen szinten kell tudni idegennyelvet? Az nagyon nem megy nekem (gyenge B1 angol).
#8: Én pl. introvertált vagyok, de nem csinálnám a kamionozást, max ideiglenes jelleggel.
A nyelv nem szigorú feltétel, de azért angolul/németül illik legalább annyit makogni, hogy a szállítólevél kitöltésénél az alapvető dolgokat tudd tisztázni és szükség esetén útbaigazítást kérni (mert a GPS nem mindig találja meg a céget és lehet olyan eset, hogy úgy vinne, hogy csak személyautóval férnél el)
Azért annyi nyelvtudás kell, hogy el tudd makogni milyen árut hozol/viszel, ha valami gondod van, megértesd magad.
(Az introvertált továbbra sem egyenlő azzal, hogy teljesen elszigetelődik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!