Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet a csaló 'munkaadó...

Hogyan lehet a csaló 'munkaadókat' elkerülni?

Figyelt kérdés
Egyszer az expressz.hu-ra regisztráltam magam és feladtam egy hirdetést, hogy állást keresek. Egy fiatalember (a telefonon fiatalos volt a hangja) e-mail-ben felkeresett és "ajánlott nekem egy állást" (azért rakom idézőjelbe, mert minden bizonnyal vicc volt.) És ő a saját nevét, de lehet az is, hogy egy kitalált nevet megadott, hogy XY Igazgató Úr. Válaszoltam az e-mail-re és másnap a telefonon megkeresett, hogy másnap személyes találkozóra valószínűleg alkalmas időpont lesz, de majd visszahív. Nem hívott vissza, hanem én hívtam őt fel, hogy akkor mikor lesz az interjú. Mondta a napot meg az órát, hogy mikor jó (ez volt a mai nap délelőtt). Felöltöztem elegánsan és elmentem az állítólagos helyszínre. De a címbeli helyszín egy panelház bejárata és a cégnév sehol, hiába néztem meg az utca másik oldalát is, nincs kiírva a cég neve egyik épületre sem. Rátelefonáltam és közölte, hogy "az állást betöltötték, de küldtem is egy e-mailt tegnap este". Hát hazaérve megnézem az e-mailjeimet. És az e-mail nem tegnap este jött (amúgy fent voltam 23 óráig és nem jött semmi e-mail az embertől), hanem ma reggel jött, pont miután elindultam. És ráadásul az önéletrajzom alapján tudta hogy nem kocsival jövök, mivel nincs jogsim, hanem tömegközlekedéssel és nyilvánvalóan kiszámolta nagyjából az időt, hogy mikor van az, hogy pont elkésnék, ha elindulnék onnan! Szinte 100%-ig meg vagyok most már arról győződve, hogy ez az ember egy fiatal srác, aki most röhög a markában, főleg azon, hogy én a telefonban Igazgató Úrnak szólítottam. Amúgy a "cége" honlapján van egy csomó olyan menüpont, hogy "feltöltés alatt". Hogyan lehet az ilyen csalókat gyorsan kiszűrni anélkül, hogy elutazzak a helyszínre és ott győződjek meg róla, hogy valódi munkaadó-e valaki, vagy sem?
2010. szept. 7. 19:11
 1/1 anonim ***** válasza:
Ne te hirdess, hanem figyeld az álláshirdetéseket a neten, és pályázz! Komoly cégek sosem kergetik az álláskeresőket, hanem hirdetnek, és hátradőlve várják a jelentkezőket.
2012. jan. 9. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!