Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha esetleg külföldről hazatérn...

Ha esetleg külföldről hazatérne az ember Magyarországra, érdemes előbb recruiterekkel beszélni az elérhető állásokról?

Figyelt kérdés

Pl Hays, Reed. Ilyenekre gondolok.

Hogy felmérjék a CV-m és a kinti végzettségem/munkatapasztalatom alapján mire tudok számítani.

Ezt esetleg még hazaköltözés előtt is hajlandóak általában megejteni a toborzók?

2021. dec. 30. 11:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Én voltam Hays-nál, konkrétan kb. semmit nem ért és soha nem ajánlottak egy állást sem. Amikor néha már csak kíváncsiságból érdeklődtem a recruiternél mindig pár nap múlva annyit írt, hogy sajnos nem talált semmi profilba illőt. Ami azért fura, mert amikor besokalltam a régi helyemen akkor linkedinen kb. 50 nekem megfelelő hirdetés futott és 2 hét alatt találtam új melót..
2021. dec. 30. 11:50
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Linkedin vagy egy megbízható fejvadász.

Hays-szel nekem is rossz tapasztalatom van csak.

2021. dec. 30. 12:08
 3/15 A kérdező kommentje:

Más toborzó cégek esetleg? Mit ajánlotok?

(Csak Budapest érdekel.)

2021. dec. 30. 12:31
 4/15 anonim ***** válasza:
Azért szerintem ez nagyon függ attól milyen munkát keresel. A toborzás még so-so működik mondjuk a gyártósor mellé, de irodai munkáknál szerintem semmi értelme, ott magadnak kell jelentkezni. Nem egy nagy dolog...
2021. dec. 30. 12:36
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

1 dologgal nem árt tisztában lenni: a recruiter/toborzó nem azt nézi, hogy neked mi lenne a jó, hanem azt, hogy neki. Beszélni beszélhetsz velük, de amúgy azt fogják csinálni, hogy minél hamarabb elsóznak egy, a portfóliójukban lévő állásra és rábeszélnek, hogy fogadd el. Ezeknél a cégeknél recruiter nagyjából úgy működik, mint az ügynök egy nagy ingatlan irodánál: ha van egy vevő, aki elviszi a kérót holnap 30 misiért, akkor nem fog arra várni, hogy lehet, 1 hónap múlva jön valaki aki 35-öt ad érte, hanem rábeszéli a tulajt, hogy fogadja el a "biztos" ajánlatot.

A recruiter ugyanúgy "jutalékból" él, mint az ingatlanos, és - tapasztalataim szerint - ugyanolyan rövidtávon gondolkodik.

Ettől még érdemes lehet velük tárgyalni, csak amit mondanak nem kell mindig készpénznek venni.

2021. dec. 30. 12:48
 6/15 anonim válasza:
0%
Szerintem ne gyere vissza, kint jobbak a lehetőségek
2021. dec. 30. 13:02
 7/15 anonim ***** válasza:

Ez tiszta sor, csak 3 hónap alatt egyetlen egy állást sem ajánlott nekem az állítólag MO legnagyobb ilyen jellegű cége. Mindezt úgy, hogy olyan végzettségem és munkatapasztalatom van, amiből most brutális hiány van a piacon és mint mondtam 2 hét alatt írtam alá új munkaszerződést mikor felmentem linkedinre...

2021. dec. 30. 13:53
 8/15 Fsms ***** válasza:

Fontos lenne tudni a hátteret, a fejvadászoknál is változó miben jók.

1. Alkalmazott vagy freelancer ?

2. Szakmai terület programozás (pl. Java) sap tanácsadás csak példaként…

3. Iparág termelés, logisztika, pénzügyi, etc…

Ez alapján tudsz lehet javasolni.

Egyébként ha Linkdinen beállítod , hogy aktív kereső vagy és mit keresel 1-2 napon belül kapsz ajánlatot.

2021. dec. 30. 14:05
 9/15 A kérdező kommentje:

De Linkedin-en még nem tenném át a székhelyem Budapestre, amíg vissza nem költözöm. Így meg gondolom nem ott dobná fel a profilom.

Vagy hülyén jönne ki, hogy kapok ajánlatot és akkor interjún bököm ki, hogy majd 1-2 hónapon belül esedékes a költözés...

2021. dec. 30. 14:13
 10/15 Fsms ***** válasza:
100%
Szerintem ezt be lehet állítani.
2021. dec. 30. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!