Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki nem adott szabadsággal mi...

Ki nem adott szabadsággal mi történik?

Figyelt kérdés
Dolgoztam valahol idén szeptember végétől, felmondtam a próbaidő végén néhány napja. 5-ből 2 szabadságot adtak ki, 3 megmaradt, ez a kilépő papírok is szerepel. Viszont nem fizették ki. Mi történik ezzel a 3 szabadsággal ilyen esetben jog szerint? Mármint vagy kifizetik, vagy átmegy jövőre, így a logikus, hogy nem vész el, igaz? Tehát a következő munkahelyemnek kellene majd kiadnia, vagy az előzőnek kellett volna kifizetnie, vagy egyik sem?

2021. dec. 29. 11:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
79%
Javaslom először hívd fel a céget, lehet hogy van rá magyarázat / te néztél be valamit, vagy lehet hogy ők hibáztak és javítják ha kéred (a december / január elég kapkodós a bérszámfejtésen, és ott is emberek dolgoznak akik hibázhatnak).
2021. dec. 29. 14:03
 12/19 A kérdező kommentje:

#10 Nincs.

#11 Megpróbálom. Bár nincs sok kedvem velük beszélni, felhívom a központi számot ami meg van adva a weboldalon, úgysem a helyi főnök intézte ezeket a fizetéseket meg a papírokat.

2021. dec. 29. 14:09
 13/19 ascelpius ***** válasza:
92%
Én is először a bérszámfejtővel/HR-rel beszélnék: nekem fura, hogy lepapírozzák rendesen, hogy 3 nap szabid bent maradt majd nem fizetik ki, itt inkább csak valamit benézhettek fizetéskor
2021. dec. 29. 14:25
 14/19 anonim ***** válasza:
81%

13-as!

Szerintem is benéztek valamit és nem direkt csinálták.

A Neked járó pénzért pedig nem kell pereskedni (ez még nem jogvita). Ha a jelzésedre sem fizetik ki, akkor a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőségen tegyél panaszt ez ügyben. Ők az illetékesek.

2021. dec. 30. 04:59
 15/19 anonim ***** válasza:
79%
Mikor mondtál fel pontosan?
2021. dec. 30. 21:31
 16/19 A kérdező kommentje:
December 22-én.
2021. dec. 30. 21:46
 17/19 anonim ***** válasza:
57%
Le tudod fényképezni az utolsó bérpapírt? Nyilván a személyes adataid kifestve.
2021. dec. 30. 21:54
 18/19 A kérdező kommentje:
Csak elnézték, elnézést kértek, és a napokban küldik a hátralékot.
2022. jan. 3. 15:14
 19/19 anonim ***** válasza:
87%
Ennyi... :)
2022. jan. 4. 03:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!